Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Rectificare. Munca +8,1 miliarde de lei, Sănătatea +3,8 milarde de lei

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale va primi 8,1 miliarde de lei la rectificarea bugetară, iar Ministerul Sănătăţii aproximativ 3,8 miliarde de lei, a anunţat ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

16.04.2020 - 01:02

"La Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale se adaugă 8,1 miliarde lei şi la Ministerul Sănătăţii aproximativ 3,8 miliarde de lei. Sunt cele două ministere care primesc sume la această rectificare bugetară.

Aici sunt cei mai mulţi bani şi, de fapt, scopul acestei rectificări bugetare este de a pune bani la aceste ministere pentru a trece peste criza de sănătate, dar în acelaşi timp de a menţine capacitatea de producţie în economie funcţională.

O rectificare bugetară care vine să susţină primul pachet pe care l-a adoptat acest Guvern, de susţinere a economiei. Al doilea pachet la care lucrăm, pentru repornirea economiei, va apărea după perioada stării de urgenţă.

Este un pachet semnificativ, la fel de important ca cel pe care l-am făcut şi în această perioadă. Acum vrem să vedem efectele acestor măsuri pe care le vom vedea în următoarele zile. Deja, ştiu că au început să se facă plăţi pentru şomaj tehnic", a spus Cîţu.

Ministrul de resort a punctat, totodată, că, vineri, 17 aprilie 2020, va debuta programul "IMM Invest" prin care vor fi susţinute peste 40.000 de firme mici şi mijlocii printr-o schemă de ajutor de stat, aprobată de Comisia Europeană.

"Vineri, începe cel mai important program de susţinere a IMM-urilor din România din ultimii 30 de ani, "IMM Invest", un program simplu şi la care vor participa peste 40.000 de IMM-uri. Este o schemă de ajutor de stat aprobată de Comisia Europeană şi este singura în acest moment.

Suntem în discuţii permanente cu sistemul financiar-bancar. Deja, au început să fie amânate ratele bancare, există observaţii pe care le primim, le răspundem. Suntem în discuţie zilnică doar pentru a ne asigura că românii care doresc să-şi amâne ratele să aibă o experienţă în acest moment cât mai simplă procedural", a menţionat oficialul, conform Agerpres.

La prima rectificare bugetară din acest an, deficitul creşte la 6,7% din PIB.

Comentarii

loading...