7.2 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăEconomieRecord la vânzările de Black Friday

Record la vânzările de Black Friday

Conform statisticii, numărul total de tranzacţii înregistrate până la ora respectivă era de 114.654, mai multe cu 88,12%) raportat la intervalul de referinţă.

De asemenea, volumele totale tranzacţionate cross-boarder ajunseseră la 5,7 milioane de lei (+143,03%), la 8.472 de tranzacţii (+131,6%). În topul cross-boarder în funcţie de banca emitentă a cardurilor conduce Marea Britanie, cu 83,59% din total, urmată de Ucraina (aproape 9%) şi SUA (1,08%).

Datele PayU România arată, totodată, volume cu un singur click de aproape 60 de milioane de lei, la ora 9:00, în creştere faţă de anul trecut cu 141,95%), respectiv un total de 72.928 al tranzacţiilor cu un singur click.

Pe categorii de produse, pe primul loc în preferinţe conduce detaşat IT&C, cu 73,67% din total, urmat de eTail (aproximativ 18%) şi Gaming (3,13%).

Minutul de aur a fost înregistrat în intervalul 7:44 – 7:45, moment în care au fost efectuate 4.792 de tranzacţii. Numărul mediu de tranzacţii pe minut este de 216, la momentul actual.

Un studiu realizat de Kantar România arată că mai mult de jumătate dintre români (54%) vor cumpăra cel puţin un produs în cadrul campaniei de reduceri Black Friday din acest an, iar bugetul mediu alocat este de 2.200 de lei.

Cercetarea de specialitate evidenţiază o preferinţă crescută pentru mediul online în rândul potenţialilor cumpărători de Black Friday. Astfel, 46% dintre aceştia se gândesc prima oară la un magazin online, în creştere cu 20% faţă de anul trecut.

În topul retailerilor online preferaţi de români se află eMag, urmat de Altex.ro şi Flanco.ro.

În privinţa produselor pe care doresc să le cumpere, datele Kantar relevă un interes crescut pentru produse destinate întregii familii, precum electrocasnice şi televizoare, dar şi pentru telefoane mobile şi îmbrăcăminte. Pe listă se mai regăsesc: laptopurile, articolele Home & Deco şi încălţămintea. 

Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...
Ultima oră
Pe aceeași temă