Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Reactorul 2 de la centrala din Cernavodă a fost resincronizat duminică la Sistemul Energetic Naţional

Reactorul 2 de la centrala din Cernavodă a fost resincronizat

Producătorul de energie Nuclearelectrica a anunţat că Unitatea 2 a centralei din Cernavodă a fost resincronizată duminică dimineaţă la Sistemul Energetic Naţional, urmând să atingă puterea nominală în aceeaşi zi.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 10.12.2017 - 12:58

Reactorul 2 a fost oprit controlat şi deconectat de la Sistemul Energetic Naţional joi seară pentru lucrări preventive de verificare, control şi intervenţii punctuale, asupra unei serii de sisteme, "în scopul îmbunătăţirii fiabilităţii acestora în perioada de iarnă: sistemul de excitaţie a generatorului electric, calibrări, înlocuire kit-uri calificate la mediu, sistemul mecanic al maşinii de încărcat-descărcat combustibil", informează News.ro.

Oficialii Nuclearelectrica spun că, potrivit normelor de securitate nucleară şi procedurile centralei, astfel de intervenţii pot fi făcute numai cu reactorul în stare oprită.

"Conform programului de testare a fiabilităţii echipamentelor anunţat în data de 6 decembrie 2017, la sistemele menţionate anterior, suplimentar, s-au realizat pe timpul opririi lucrări de remediere a sistemului de by-pass aferent turbinei, partea clasică a centralei. Activităţile mai sus menţionate au fost realizate în perioada opririi în condiţii de securitate nucleară, siguranţa personalului de exploatare, populaţiei şi mediului încojurător", a anunţat, duminică, Nuclearelectrica.

Reprezentanţii companiei spun că producătorul de energie îşi rezervă dreptul de a-şi efectua lucrările preventive de testare, control şi remediere "în strictă conformitate cu standardele de securitate nucleară şi programele de mententanţă preventivă, comunicate ca atare către CNCAN".

Nuclearelectrica a realizat în primele nouă luni ale acestui un profit net de 225,28 milioane lei, în creştere cu 120% faţă de perioada similară a anului trecut, când a raportat un rezultat net de 102,39 milioane lei.Veniturile din exploatare s-au ridicat în perioada menţionată la 1,4 miliarde lei, fiind cu 17% în creştere faţă de primele nouă luni ale anului trecut (1,19 miliarde lei). Producţia de energie a crescut cu 2,3%, la 7.760 GWh, de la 7.589 GWh, la sfârşitul lunii septembrie 2016.

Cele două unităţi de la Cernavodă asigură aproape 20% din producţia totală de electricitate a ţării. Acţionarul majoritar al companiei este Ministerul Energiei, care are o participaţie de 82,49%. Compania are o capitalizare de 2,16 miliarde lei.

Comentarii

loading...