Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, vizită-fulger pe şantierul autostrăzii Bucureşti - Braşov

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a spus, la Braşov, unde a vizitat şantierul sectorului Predeal-Cristian al autostrăzii Bucureşti-Braşov, că a venit să vadă dacă se lucrează şi noaptea, aşa cum i s-a transmis din teritoriu.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

04.09.2019 - 15:32

El s-a declarat mulţumit de mobilizarea constructorului. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a spus, marţi seara, la Braşov, unde a vizitat şantierul sectorului Predeal-Cristian al autostrăzii Bucureşti-Braşov, că a venit să vadă dacă se lucrează şi noaptea, aşa cum i s-a transmis din teritoriu.

„Am venit să mă conving dacă ce mi se spune din teritoriu este adevărat, mi s-a spus că lucrează de o periaoadă şi noaptea, am venit să văd dacă lucrează noaptea. Am făcut anunţul pe la orele amiezii, astfel încât vă daţi seama că nu se putea mobiliza un constructor în două ore, să vină cu utilaje şi să lucreze. (...)

Ăsta ar trebui să fie un lucru care să ne bucure pe noi, că avem firme serioase, româneşti, care muncesc. Şi că uşor, uşor, trebuie să lăsăm aceste firme româneşti să înceapă să lucreze cât mai mult la autostrăzile din România. În fond şi la urma urmei, ce se întâmplă?

Vin anumiţi constructori cu experienţă de afară, care după aceea subcontractează tot la firmele din România, deci indirect tot firmele din România construiesc autostrăzi. De ce nu ar construi ele de la bun început”, a declarat Răzvan Cuc.

El s-a declarat mulţumit de stadiului lucrărilor şi de mobilizarea constructorului şi a spus că sunt puţine şantierele pe care se lucrează şi noaptea.

„E un constructor la care nu am ce să-i reproşez, lucrează ziua şi noaptea. Asta e diferenţa foarte mare între constructorii serioşi şi neserioşi. Sunt câţiva constructori care lucrează noaptea. Se lucrează noaptea aici, se lucrează pe Biharia-Borş, pe autostrada Transilvania, unde la fel constructorii şi-au asumat nişte termene şi vedem că se ţin de aceste termene”, a mai spus ministrul Transporturilor.

El a spus că sectorul de autostradă cuprins între Predeal şi Cristian ar putea fi gata înainte de termen, dacă mobilizarea constructorului va fi menţinută şi în condiţiile în care vremea va permite continuarea lucrărilor.

„Am văzut că s-au ridicat o parte din structuri, am văzut că s-au făcut progrese semnificative şi la fel văd că se lucrează, deja se aşterne terasamentul autostrăzii, deci practic autostrada uşor, uşor se naşte şi sperăm să o finalizeze cât mai repede”, a declarat Răzvan Cuc.

Comentarii