15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăEconomieRata şomajului s-a situat în România la 3,8%, în luna august

Rata şomajului s-a situat în România la 3,8%, în luna august

Rata şomajului a înregistrat o scădere de 0,1% în România, în august faţă de luna anterioară, până la 3,8%, iar peste trei sferturi dintre persoanele fără loc de muncă erau din categoria de vârstă 25-74 de ani, arată datele publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Conform statisticii oficiale, numărul şomerilor în vârstă de 15-74 ani, estimat pentru luna august a anului 2019, a fost de 343.000 de persoane, în scădere atât faţă de luna precedentă (352.000 de persoane), cât şi faţă de aceeaşi lună a anului anterior (367.000 de persoane).

Pe sexe, rata şomajului la bărbaţi a depăşit-o cu 1,1 puncte procentuale pe cea a femeilor, valorile respective fiind de 4,3% în cazul persoanelor de sex masculin, respectiv de de 3,2% în cazul celor de sex feminin.

La nivel general, rata şomajului în România a scăzut cu 0,1 puncte procentuale în august comparativ cu datele înregistrate în luna iulie, când se situa la 3,9%.

În acest context, pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata şomajului a fost estimată la 3,1% pentru luna august 2019, din care 3,5% în cazul bărbaţilor şi 2,5% în cel al femeilor.

Totodată, numărul şomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezenta 75,6% din numărul total al şomerilor estimat pentru luna august din acest an.

Cele mai citite

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă