10.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăEconomieRata şomajului a scăzut la 5,2%

Rata şomajului a scăzut la 5,2%

Institutul Naţional de Statistică (INS) a anunțat că rata șomajului în luna septembrie a scăzut la 5,2%, cu 0,1 puncte procentuale faţă de cea înregistrată în luna precedentă (5,3%).

”Rata şomajului în luna septembrie 2020 a scăzut cu 0,1 puncte procentuale faţă de cea înregistrată în luna precedentă (5,3%). Rata şomajului la bărbaţi a fost cu 1,1 puncte procentuale mai mare decât la femei”, arată datele INS.

Rata şomajului reprezintă ponderea şomerilor în populaţia activă.

”Pe fondul reluării treptate a activităţilor, prin relaxarea eşalonată a restricţiilor impuse populaţiei ȋn scop preventiv, ȋn contextul pandemiei COVID-19, numărul şomerilor (în vârstă de 15-74 ani) estimat pentru luna septembrie a anului 2020 s-a redus la 471.000 persoane, faţă de 479.000 persoane în luna precedentă, deşi rămâne peste valoarea înregistrată în aceeaşi lună a anului precedent (368.000 persoane)”, precizează INS.

Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata şomajului a fost estimată la 4,1% pentru luna septembrie 2020 (4,3% în cazul bărbaţilor şi 3,8% în cel al femeilor).

Numărul şomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezintă 72,9% din numărul total al şomerilor estimat pentru luna septembrie 2020.

Cele mai citite

Gabriela Firea anunță că situația lui Cătălin Cârstoiu va fi discutată în coaliție în curând

Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să...

Analiza măsurilor Guvernului PSD: Dovada că acestea au dus la creșterea cifrei de afaceri din industrie

În ultimele luni, cifra de afaceri din industrie a României a cunoscut o creștere semnificativă, iar acest lucru nu poate fi neglijat. Datele furnizate...

UE a decis noi sancțiuni împotriva industriei de armament a Iranului

Uniunea Europeană(UE) a decis miercuri să impună noi sancţiuni împotriva Iranului, ce vizează producătorii de drone şi rachete după atacul asupra Israelului, liderii europeni...
Ultima oră
Pe aceeași temă