Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Raiffeisen Bank a înregistrat un profit net în primele trei luni de 212 milioane de lei

Subsidiara din România a băncii austriece Raiffeisen Bank a anunţat marţi că a înregistrat un profit net în primele trei luni de 212 milioane de lei, mai mult decât dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 15.05.2018 - 15:14

Motorul principal al acestei evoluţii a fost activitatea de creditare, în condiţiile în care creditele acordate clienţilor au crescut în valoare netă cu 15%, echilibrat, pe totate segmentele de clienti – corporaţii mari şi medii, IMM-uri şi persoane fizice.

”Creditele acordate corporaţiilor mari şi medii au crescut în fiecare luna din 2018 (o creştere de 18%, an pe an), preponderente fiind finanţările de proiecte sau creditele de tip overdraft. Creditele IMM au fost sustinute în principal de programul Cosme, cu o creştere de 21% an pe an”, se arată în comunicat.

Pe partea de economisire, depozitele atrase de Raiffeisen Bank au crescut cu 17% în primul trimestru al anului 2018 (an pe an) şi au depăşit valoarea de 30,4 miliarde de lei.

Veniturile băncii au ajuns la 554 milioane lei în primele trei luni ale anului, în creştere cu 16%, iar cheltuielile operaţionale au avansat uşor, până la 320 milioane lei.

Rata creditelor neperformante a ajuns la un nivel de 5,8% la final de martie 2018, faţă de 6% în decembrie 2017 şi 8,3% în martie 2017.

Comentarii