20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăEconomieRăbdarea într-o tranzacție este o virtute

Răbdarea într-o tranzacție este o virtute

Activitatea de tranzacționare nu este deloc o activitate simplă și nici una care trebuie neglijată. În unele zile profitul apare pur și simplu din senin, iar în altele va fi nevoie să depui un efort colosal în a nu pierde investițiile tale. Profitul poate fi câștigat prin intermediul unei platforme de tranzacţionare de succes, iar dacă veți găsi una adecvată, trebuie să cunoașteţi faptul că până și după ani de zile de tranzacționare erorile pot apărea din senin. De cele mai multe ori aceste greșeli nu sunt de natură tehnică sau eroare de comunicare, ci mai degrabă ele se datorează erorii umane.

 

 

Greșelile sunt legate direct de emoții

Sentimentele pe care un investistor le simte pot fi extrem de variate mai ales atunci când are parte de caștig ori când suferă pierderi. Cele mai comune situații emoționale se găsesc atunci când un investitor pierde foarte mulți bani dimineața, iar pe parcursul zilei apare nevoia de a-și recupera banii cât mai repede pentru a atenua pierderile. Datorită acestei situații mulți se grăbesc sa investească repede fără a mai fi atenți la unele detalii vis-a-vis de caracteristicile acelei tranzacții.

În unele zile investițiile pot fi foarte ascuțite pentru a fi controale dărămite sa fie lăsate fără supraveghere. Din păcate presiunea emoțională poate ajuta la creșterea volumului pierderilor și asta în schimb duce la plasarea altor decizii de investiție eronate, iar pierderile vor fi în continuare eronate. Acest cerc vicios poate fi oprit definitiv dacă investitorul învață să fie cumpătat, ponderat și să nu se lase condus de sentimente.

 

Invață când să te oprești

Unul din cele mai importante lucruri pe care un investitor le poate învăța este să știe foarte bine când să se oprească din tranzacționare. Piețele de tranzacții nu sunt întotdeauna cele mai bune locuri să te afli mai ales cand te simți obosit psihic sau stresat. Deși poți fi mereu in formă bună și cu avantaje pe tranzacții luați aminte ca piața poate fi uneori extrem de volatilă sau, în alte cazuri, extrem de greoaie pentru a obține tranzacții de succes.

Învață să te relaxezi, să faci sport, să te detașezi de orice sursă de stres asta pentru a te asigura ca mintea ta este odihinită pentru a întampina orice situație delicată care poate aparea într o tranzacție.

Privită în ansamblu, piața de tranzacții este de cele mai multe ori activă și aduce rezultate pozitive extrem de des, iar platformele de tranzacționare oferă o gamă largă de unelte care pot ajuta in această activitate ,dar excercițiul răbdării este, categoric, esential in portofoliul fiecarui investitor de succes.

O altă componentă a prevenirii erorilor este să faci un pas în spate atunci când ți-ai atins ținta pentru ziua respectivă. O eroare colosală pe care toata lumea o face este că atunci când își atinge țelul în acea zi el nu se oprește, din contra continuă să investească fără să mai aprecieze valorile de piață. Așa cum se știe deja foarte bine bursa de valori poate fi destul de dificil de anticipat de asta este recomandat ca atunci când ți-ai atins targetul de capital sa știi să te oprești.

Așa cum spune o vorbă veche cat timpul „graba strică treaba” așa și activitatea de investiție nu trebuie niciodată grabită, ea trebuie cântărită masurataă si echilibrată, orice este grăbit nu produce rezultate favorabile investitorului ci aduce doar pierderi.

 

Cele mai citite

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă