Ionuț Simion, Country Managing Partner PwC România

PwC: Economia mondială va crește cu 5 la sută în 2021 - cea mai rapidă creștere din secolul XXI

Economia mondială va crește cu 5 la sută în 2021, aceasta urmând a fi cea mai rapidă creștere anuală din secolul XXI de până acum, indică raportul PwC Global Economic Watch 2021.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

11.01.2021 - 11:31

Economia mondială va crește cu circa 5 la sută în anul 2021, aceasta urmând a fi cea mai rapidă creștere anuală din secolul XXI de până acum, indică raportul PwC Global Economic Watch 2021.

”Previziunile optimiste la nivel global dau încredere că recuperarea pierderilor suferite în ultimul an se va face mai rapid decât se credea la începutul pandemiei. România urmează tendința globală, având în vedere că estimările Comisiei Naționale de Prognoză indică o creștere de 4,5% în acest an, după declinul de 4,2% din 2020. Sunt vești bune pentru mediul de afaceri care va avea nevoie, totuși, în continuare de sprijinul guvernamental. Pe măsură ce pandemia va fi controlată prin vaccinare, ar fi bine ca guvernul să ia măsuri pentru o creștere durabilă, cu accent pe investiții și crearea de locuri de muncă. La rândul lor, companiile trebuie să se concentreze pe strategii de dezvoltare și investiții, inclusiv în forța de muncă, pentru a face față atât problemelor cauzate de pandemie, cât și schimbărilor de durată pe care aceasta le-a impus deja în economie și în societate”, a spus Ionuț Simion, Country Managing Partner PwC România.

Comentarii