Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Purtătorul de cuvânt al PNL: "PSD-ALDE încearcă un atentat la veniturile pensionarilor..."

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, iese la rampă cu acuzaţii dure şi susţine că PSD-ALDE încearcă "un atentat" la veniturile pensionarilor.

Share

Rl online 0 comentarii

06.03.2018 - 12:14

În contrapartidă, el spune că liberalii propun păstrarea unui mecanism de indexare a punctului de pensie care să ţină cont de majorarea salariului mediu brut pe economie.

"Ceea ce încearcă coaliţia PSD-ALDE este un atentat la veniturile pensionarilor, pentru că prin noua lege a pensiilor se va propune, suntem convinşi de acest lucru, decuplarea majorării punctului de pensie de mecanismul de indexare prevăzut în momentul de faţă de legea pensiilor, un mecanism de indexare a punctului de pensie care trebuie să ţină cont de majorarea salariului mediu brut pe economie, respectiv jumătate din această rată de creştere şi jumătate din rata de creştere a inflaţiei. PNL propune păstrarea acestui mecanism care nu a fost aplicat nici în acest an de la începutul lunii ianuarie. Pensionarii trebuiau să aibă majorate pensiile cu aproximativ 8% dacă se respecta acest mecanism", a spus Dancă, la Parlament, la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL, potrivit Agerpres.

El a afirmat că PSD-ALDE "taie" din drepturile pensionarilor în acest an.

"Prin modificările pe care le vor face la legea pensiilor intenţionează să ducă această decizie la Guvern, astfel încât prin pixul doamnei Olguţa Vasilescu (...) să decidă cât să fie pensia oamenilor", a arătat Dancă.

Acesta a amintit că PNL va ataca la CCR legea privind naţionalizarea Pilonului II de pensii.

"PNL atrage atenţia că asaltul şi atacul la drepturile pensionarilor nu se opresc doar la pensionarii aflaţi acum în plată, ci şi la cei care urmează să iasă la pensie. În acest moment, se discută din nou despre desfiinţarea Pilonului II de pensii. PNL va ataca la CCR şi se va opune acestui demers şi va depune amendamente la OUG pentru creşterea alocărilor, a contribuţiilor din salariul brut al angajaţilor de la 3,75% la 6% contribuţia la pilonul 2 de pensii", a spus purtătorul de cuvânt al PNL.

Comentarii

loading...