10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăEconomieProprietarul chinez al aplicaţiei Tik Tok e sub investigaţie în SUA

Proprietarul chinez al aplicaţiei Tik Tok e sub investigaţie în SUA

Aceasta e o aplicaţie de socializare. Preţul tranzacţiei este de un miliard de dolari. ByteDance e proprietarul aplicaţiei video de mare succes TikTok, ce face furori peste Atlantic şi este un acerb concurent Facebook.

Achiziţia Musical.ly a fost finalizată acum doi ani. Parlamentarii americani ceruseră, în ultimele săptămâni, şi deschiderea unei investigaţii împotriva TikTok, fiind îngrijoraţi că aceasta ar putea cenzura politic conţinutul, precum şi pentru modul cum sunt stocate datele personale ale utilizatorilor.

Aproximativ 60% dintre cei 26,5 milioane de utilizatori activi din SUA ai aplicaţiei chinezeşti au vârste între 16 şi 24 de ani, a anunţat compania în acest an.

TikTok a devenit tot mai populară în rândul adolescenţilor americani când tensiunile dintre SUA şi China, legate de comerţ şi transferul de tehnologie, sunt în creştere. Aproximativ 60% dintre cei 26,5 milioane de utilizatori activi din SUA ai aplicaţiei chinezeşti au vârste între 16 şi 24 de ani, a anunţat compania.

Comisia pentru Investiţii Străine în Statele Unite (CFIUS), care evaluează achiziţiile cumpărătorilor străini în funcţie de riscuril de securitate naţională, a început să analizeze preluarea Musical.ly.

Proprietarul TikTok nu a solicitat aprobarea Comisiei când a cumpărat Musical.ly. Comisia discută cu chinezii despre măsurile pe care le-ar putea lua pentru a evita vânzarea Musical.ly, dacă va fi nevoie. Nici detaliile discuţiilor, nici îngrijorările CFIUS nu au putut fi aflate.

 

TikTok (China) – Facebook (SUA) – Iandex (Rusia)

În octombrie, senatorul Marco Rubio a cerut Comisiei să analizeze achiziţia Musical.ly de către ByteDance. El a menţionat o întrebare legată de motivul pentru care TikTok a difuzat ”doar câteva video-uri de la protestele din Hong Kong, care au dominat ştirile internaţionale de luni de zile”.

Mark Zuckerberg de la Facebook, ce concurează cu TikTok, în special în rândul tinerilor, a criticat aplicaţia din cauza posibilei cenzuri de conţinut. Interesant este că şi gigantul rus Iandex a lansat recent o aplicaţie concurentă cu TikTok.

SUA au supravegheat tot mai strict dezvoltatorii de aplicaţii în privinţa modului în care gestionează datele personale, în special dacă unele implică personal militar şi de informaţii.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...
Ultima oră
Pe aceeași temă