10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăEconomieProiectul de buget pe 2021 ar ascunde măriri de taxe și de...

Proiectul de buget pe 2021 ar ascunde măriri de taxe și de impozite dar și un posibil acord cu FMI

Proiectul bugetului de stat pe anul 2021, elaborat de Guvernul Orban, ar ascunde măriri de taxe și de impozite dar și un posibil acord cu FMI, susține prim-vicepreședintele PSD, fostul premier Sorin Grindeanu.

În opinia fostului premier, acesta este motivul pentru care Guvernul Orban întârzie să supună atenției Parlamentului proiectul Legii bugetului pe anul 2021.

Sorin Grindeanu a făcut, duminică, această declarație, ca răspuns la un punct de vedere exprimat de ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, care susținuse că ar fi normal ca proiectul Legii bugetului pe anul 2021 să fie prezentat de viitorul Cabinet, cel care se va forma după alegerile parlamentare din decembrie 2020.

“Din informaţiile pe care le avem, proiectul de buget pe anul viitor nu va presupune doar măriri de taxe şi de impozite, de aceea se feresc domnii de la guvernare să fie transparenţi. De fapt, solicităm transparenţă. Lucrul ăsta pare să îl irite pe domnul ministru Cîţu. Vom continua să cerem transparenţă pe proiectul de buget pe 2021. Eu şi alţii credem că lipsa de transparenţă mai ascunde ceva, dincolo de mărirea de taxe şi impozite, un posibil acord cu FMI. Nu spun că e un lucru rău, dar românii trebuie să îl afle. Asta spunem noi”, a argumentat, duminică, Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ghidul complet pentru utilizarea responsabilă a camerelor spion

În contextul modern al tehnologiei, camerele spion au devenit un instrument util pentru supravegherea discretă și asigurarea securității personale și a proprietății. Este esențial...

Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei, estimează Ludovic Orban

"Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei", estimează deputatul Ludovic Orban, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a retras din competiția pentru funcția...

Pericol de inundații în mai multe județe din România! Hidrologii au emis cod galben și portocaliu

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marţi, o avertizare Cod portocaliu de viituri, ce vizează până miercuri dimineaţa râuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă