4.2 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeEconomieProiect UE: BCE trebuie să ia în considerare lansarea unei monede digitale...

Proiect UE: BCE trebuie să ia în considerare lansarea unei monede digitale publice

Franţa şi Germania au anunţat în septembrie că Libra reprezintă un risc pentru sectorul financiar şi şi-au exprimat în schimb sprijinul pentru o alternativă publică.

Proiectul european, obţinut marţi de Reuters, prevede ca blocul comunitar să dezvolte o abordare comună a criptomonedelor, inclusiv posibila interzicere a proiectelor considerate prea riscante.

În forma actuală, documentul, care ar putea fi adoptat luna viitoare de miniştrii de Finanţe din UE, ar escalada o campanie a autorităţilor de reglementare din UE împotriva criptomonedelor, care au fost până în prezent numai parţial reglementate, în unele state membre.

”BCE şi alte bănci centrale din UE ar putea explora în mod folositor oportunităţile precum şi dificultăţile de a emite monede digitale, inclusiv prin analizarea unor paşi concreţi în această direcţie”, potrivit proiectului prefătit de preşedinţia finlandeză a uE, care ar putea fi dispus unor amendamente.

Aşa-numitele stablecoins, cum este şi cazul Libra, de regulă au la bază bani tradiţionali şi alte titluri, în timp ce criptomonedele de tipul bitcoin nu. Ambele sunt criptomonede.

Textul proiectului ar putea fi discutat de miniştrii de Finanţe din UE vineri, potrivit programului reuniunii, cu intenţia ca acesta să fie adoptat la o reuniune din 5 decembrie.

 

Cele mai citite

Joe Biden vrea condamnarea fermă a violenţelor sexuale comise de teroriştii Hamas

Preşedintele american, Joe Biden, a cerut marţi, la Boston, în cadrul unei întâlniri destinate să strângă fonduri pentru campania sa, "condamnarea fără ambiguitate şi...

Naționala României, umilită de echipa Danemarcei cu 39-23, e în grupele principale ale Campionatului Mondial de handbal feminin

Naţionala României a fost umilită de echipa Danemarcei cu scorul de 39-23 (21-10), marţi seara, la Herning (Danemarca), în ultimul său meci din Grupa...

Ambasadorul România în SUA se lăfăie într-un palat din Washington

În timp ce la București se strigă austeritate, ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, locuiește în lux și extravaganță. „Pe banii românilor”, strigă...
Ultima oră
Pe aceeași temă