12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăEconomieProiect: Mecanismul split TVA va deveni opţional, fără facilităţile acordate firmelor

Proiect: Mecanismul split TVA va deveni opţional, fără facilităţile acordate firmelor

Autorităţile propun această măsură după ce Comisia Europeană (CE) a transmis că mecanismul split TVA, în forma actuală, încalcă legislaţia UE. CE a avizat solicitarea României ca split TVA să rămână opţional, fără bonificaţii la impozitul pe profit.

“Ca urmare a scrisorii Comisiei Europene de punere în întârziere în cauza 2017/2180 – având ca obiect incompatibilitatea cu dreptul UE a actualului sistemul de plată defalcată a TVA, s-a decis amendarea OG 23/2017 în vederea implementării unui mecanism opţional de plată defalcată a TVA. Astfel, mecanismul plăţii defalcate a TVA va fi aplicat numai opţional de persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, iar beneficiarii acestora nu vor avea obligaţia de a face plata defalcată a TVA, cu excepţia acelora care au optat la rândul lor pentru aplicarea mecanismului”, potrivit Ministerului Finanţelor.

Persoanele care vor opta pentru aplicarea mecanismului plăţii defalcate a TVA nu vor mai beneficia de reducerea cu 5% a impozitului pe profit/pe veniturile microîntreprinderilor aferent perioadei în care aplică sistemul.

Persoanele care aplică în prezent opţional mecanismul plăţii defalcate a TVA vor beneficia de facilităţile prevăzute de OG 23/2017 numai pentru perioada anterioară intrării în vigoare a noilor dispoziţii.

Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă