Sursa foto: www.termo-instalatii.ro

Proiect legislativ: rable auto contra panouri solare

Persoanele fizice sau juridice care predau pentru casare maşini mai vechi de 12 ani ar urma să primească un voucher de 4.500 de lei, pentru achiziţia de panouri solare, centrale termice cu coeficient de poluare redus şi surse alternativ/ecologice.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 25.02.2018 - 16:14

„Se acordă suma de 4.500 de lei pentru achiziţia de panouri solare/centrale termice cu coeficient de poluare redus şi surse alternativ/ecologice, pentru persoanele fizice/sau juridice care predau, într-un centru autorizat de colectare, autovehicule pentru casare, cu o vechime mai mare de 12 ani”, prevede un proiect de lege privind susţinerea eliminării autovehiculelor poluante, depus la Senat de mai mulţi parlamentari PNL, transmite Mediafax.

Justificarea sumei se face prin dovadă fiscală (factură însoţită de decontul tichetului), în termen de 30 de zile de la data primirii tichetului, potrivit proiectului de lege.

Iniţiatorii vor ca această campanie să se suprapună Programului Naţional Rabla, pentru anul 2018. „Beneficiarul nu poate înstrăina, spre altă folosinţă, tichetul solicitat şi acordat în baza prezentei legi. Orice situaţie de acest gen anulează prima de casare”, se arată în proiectul PNL.

De asemenea, produsul achiziţionat trebuie să fie însoţit de documente care să dovedească impactul asupra mediului înconjurător, certificat de garanţie corespunzător normelor europene.

În lista de furnizori pentru susţinerea derularii campaniei se pot înscrie producători/comercianţi, cu activitate în domeniu, de cel puţin 3 ani vechime pe teritoriul României. Potrivit proiectului de lege, pot accesa programul entităţile fizice şi juridice care nu au mai aplicat pentru nicio altă măsură prin Agenţia Fondului de Mediu.

Sursele de finanţare vor reveni în sarcina Agenţiei Fondului de Mediu din cotele bugetare alocate pentru derularea programului Rabla-ediţia 2018. Senatul este prima cameră sesizată.

Comentarii

loading...