Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Proiect: 50% reducere la transport, în vacanţe, la studenţii români din Diaspora

PSD a depus un proiect de lege pentru modificarea Legii Educaţiei Naţionale, privind reducerile de transport pentru studenţi.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 21.09.2019 - 11:09

Astfel, studenţii cu burse la studii universitare în străinătate vor avea dreptul la reduceri de minimum 50% pe perioada vacanţei şi la o cursă gratuită dus-întors cu trenul.

Potrivit proiectului de lege, articolului 205 din Legea Educaţiei Naţionale nr.1/2011 i se mai adaugă un alineat care prevede că studenţii bursieri la universităţi din afara ţării care se află pe perioada vacanţei în Româna, beneficiază de tarif redus cu minim 50% pentru transportul local în comun, subteran sau de suprafaţă, precum şi pe mijloacele de transport intern auto, feroviar şi naval.

De asemenea, se mai adaugă un alineat nou, care prevede că studenţii care au obţinut bursă de studii universitare şi post-universitare în străinătate beneficiază de gratuitate la o singură călătorie, dus-întors, la transportul intern feroviar, la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a.

Totodată, prin această propunere legislativă se face precizarea clară a obligativităţii acordării reducerii de transport în comun, de minimum 50%,în timpul anului universitar, pentru studenţi, atât pentru mijloacele de transport terestru cât şi subteran.

Pentru finanţare, proiectul de lege propune utilizarea fondurilor de la bugetul de stat, prin Ministerul Transporturilor. Propunerea legislativă a fost semnată de 28 de senatori PSD şi depusă la Senat în procedură de urgenţă. Camera Deputaţilor va fi for decizional, anunţă Mediafax.

Comentarii

loading...