20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăEconomieProgramul zborurilor Ryanair, dat peste cap de grevele piloţior

Programul zborurilor Ryanair, dat peste cap de grevele piloţior

Operatorul a anunţat miercuri că îşi va reduce flota irlandeză cu o cincime, la doar 24 de aernoave pentru iarna anului 2018, învinuind plecările piloţilor din companie, care au afectat rezervările, tarifele şi încrederea pasagerilor, potrivit Bloomberg și Mediafax.

Compania a anunţat că a trimis note de informare către peste 100 de piloţi şi 200 de membrii ai echipajului prin care i-a anunţat că serviciile lor nu vor mai fi necesare începând cu 28 octombrie.

Anunţul vine în contextul în care membrii echipajelor de zbor din Spania, Belgia, Portugalia şi Italia, desfăşoară greve miercuri în semn de protest faţă de salarii şi de condiţiile de muncă.

Operatorul a anulat 600 de zboruri ca răspuns la grevele angajaţilor, după ce o mişcare similară a piloţilor din Irlanda a dus la un număr şi mai mare de zboruri anulate.

Conflictul intern începe să afecteze situaţia financiară a companiei, încât Ryanair a raportat o scădere de 20% la nivelul profitului din primul trimestru.

Acţiunile Ryanair au crescut cu 2,9% după anunţul cu privire la reducerea flotei, un semn că investitorii îl susţin pe CEO-ul Michael O Leary în încercarea sa de a potoli conflictul. Gigantul low-cost a transmit că nu va ceda „în faţa cererilor nerezonabile”.

Cele mai citite

Ce priorități va avea Firea ca primar general: școli, transport, termoficare și spitale

Gabriela Firea, cea care este, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj în care anunță ce...

Rețea pakistaneză de trafic de migranți, destructurată în România

O investigație transfrontalieră condusă de Poliția Română (Poliția Română), sprijinită de Europol și la care au participat poliția austriacă (Landeskriminalamt Salzburg) și Forțele carabinierilor...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă