15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăEconomieProgramul „SMEs Growth Romania”, destinat IMM -urilor dispune de un buget de...

Programul „SMEs Growth Romania”, destinat IMM -urilor dispune de un buget de 18.466.666 euro

Innovation Norway, în parteneriat cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, organizează o sesiune de informare online pentru companiile din Regiunea Vest interesate de fondurile norvegiene disponibile prin Programul „SMEs Growth Romania” – „Dezvoltarea IMM-urilor în România”.
Evenimentul va avea loc în data de 28 mai 2020, între orele 10:30-11:30.
 
Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest şi Innovation Norway au organizat în ultimii 8 ani diferite evenimente cu scopul comun de a susţine şi creşte afaceri sustenabile, iniţiativele de acest gen şi serviciile de suport pentru inovare şi internaţionalizare fiind o componentă importantă a activităţii ADR Vest.
 
Programul „SMEs Growth Romania”, destinat întreprinderilor mici şi mijlocii din ţara noastră, dispune de un buget de 18.466.666 euro în cadrul celui de-al doilea apel de propuneri de proiecte care este deschis în prezent. Este un program care are ca obiectiv creșterea valorii adăugate și dezvoltarea durabilă în sectorul de business românesc.
 
În cadrul sesiunii de informare din data de 28 mai 2020, reprezentanţii Innovation Norway vor prezenta informaţii despre program şi condiţiile de finanţare care trebuie urmărite de potenţalii aplicanţi şi parteneri – eligibilitatea aplicanţilor, activităţile eligibile şi cheltuieli. De asemenea, o parte a sesiunii va fi rezervată pentru întrebări şi răspunsuri.

Programul „SMEs Growth Romania” sprijină, prin acordarea de asistență financiară nerambursabilă, proiectele şi soluţiile inovatoare propuse de IMM-urile din România în unul dintre următoarele trei domenii: Inovare verde în industrie – „Green Industry Innovation”; Creşterea albastră – „Blue Growth”, care se referă la energia albastră, investiţii în sectorul maritim, pescuit și acvacultură; Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC) – dezvoltarea de produse/ procese/soluții TIC sau care integrează tehnologii TIC.
 
Mai multe informaţii despre program sunt disponibile pe site-ul Innovation Norway.
***
 
Granturile Spațiului Economic European (SEE) și Norvegiene reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din Estul și Sudul Europei și statele baltice.
 
„SMEs Growth Romania” contribuie la îndeplinirea obiectivelor generale ale Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021.

 

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă