14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăEconomieProgramul Româno-Elvețian pentru IMM-uri, o poveste de succes

Programul Româno-Elvețian pentru IMM-uri, o poveste de succes

Ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat Ștefan-Radu Oprea a participat la Palatul CEC la un dineu oferit cu ocazia închiderii a două programe cu fonduri elveţiene, destinate susținerii activității IMM-urilor. 

”Am pus accentul nu pe ideea de închidere a unui program, ci pe ideea de continuare a acestor programe împreună, pentru că este o poveste de succes, un program care are rezultate foarte bune”, a declarat ministrul.

Lansat în ianuarie 2014 și beneficiind de un buget de 145 de milioane lei, din care 70% de la elvețieni și 30% contribuție CEC Bank, Programul Româno-Elvețian pentru IMM-uri  s-a încheiat la sfârșitul  lunii iunie a anului în curs.

 Programul a avut 600 de beneficiari, cu o valoare cumulată a creditelor acordate de 174 milioane lei, creând peste 1600 de noi locuri de muncă și contribuind la menținerea a altor 8700. Cele mai active regiuni din program au fost Nord-Est, Centru și Sud-Muntenia, iar domeniile cele mai importante care s-au bucurat de finanțare au fost  producția (47%,) turismul (23%) și sănătatea (21%).

De asemenea, Programul Servicii integrate de export pentru IMM-urile din România a oferit cursuri de pregătire pentru 80 de companii din mai multe domenii și a finanțat participarea la târguri și expoziții pentru alte 30 de  firme mici și mijlocii.

”La finalul programului cu fonduri elvețiene am accentuat ideea de continuare, pentru că o poveste de succes, un program care are rezultate foarte bune și o utilitate dovedită are nevoie de continuitate. Valorificând această experiență pe care împreună o avem astăzi, în ultima sedință de Guvern am depus o Ordonanță de Urgență care modifică legea 346 și care introduce noul Program de Accelerare a Dezvoltării IMM-urilor, care are ca scop continuarea acestei experiențe”, a încheiat ministrul.

 

Cele mai citite

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...
Ultima oră
Pe aceeași temă