Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Producţia industrială a crescut mai rapid în România decât în UE

Producţia industrială a crescut în martie cu 3% în zona euro şi în Uniunea Europeană, comparativ cu perioada similară din 2017, arată datele publicate marţi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Share

Rl online 0 comentarii

15.05.2018 - 14:39

În martie, statele membre UE care au înregistrat cele mai mari creşteri anuale ale producţiei industriale au fost: Lituania (11,5%), Estonia (7,6%), Finlanda (7%), Suedia (6,5%), Olanda (6%), Spania (5,7%), Polonia (5,2%), Cehia (5%), Luxemburg (4,8%), Germania (3,9%), Italia şi România (ambele cu 3,6%).

Cele mai mari scăderi au fost raportate în Irlanda (minus 14,7%), Malta (minus 3,2%) şi Slovacia (minus 2,3%).

În martie, comparativ cu luna precedentă, producţia industrială a crescut cu 0,5% în zona euro şi cu 0,4% în Uniunea Europeană.

În rândul statelor membre UE, cele mai mari creşteri lunare ale producţiei industriale au fost raportate în Estonia (4,1%), Portugalia (3,7%) şi Grecia (2,6%), iar cele mai semnificative scăderi au fost înregistrate în Irlanda (minus 7%), Croaţia (minus 4,3%) şi Letonia (minus 3,5%).

România a înregistrat în martie un avans lunar de 0,5% al producţiei industriale, după un declin de 0,7% în februarie.

Comentarii