16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăEconomiePrimarul municipiului Târgu Mureş l-a informat pe ambasadorul Germaniei de "lucrările ilegale"

Primarul municipiului Târgu Mureş l-a informat pe ambasadorul Germaniei de “lucrările ilegale”

Primarul municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că l-a informat pe ambasadorul Germaniei în România, Cord Meier-Klodt, că municipiul riscă să piardă o finanţare europeană de circa 3 milioane de euro din cauza unei “lucrări ilegale” executată de compania E.ON, cu acţionariat german.

Dorin Florea a susţinut că societatea comercială a nu ar fi respectat avizele date de municipalitate şi a construit o conductă de alimentare cu gaz metan cu 9 metri mai jos, blocând astfel proiectul de lărgire la patru benzi a şoselei de centură Calea Sighişoarei.

“Sunt nevoit să apelez la această procedură, care este cauzată exclusiv de atitudinea E.ON faţă de Primăria Târgu Mureş. În ciuda numeroaselor avantaje şi a unui comportament favorabil de care s-a bucurat şi beneficiază în continuare societatea dvs. în ultimii trei ani, E.ON nu a respectat cerinţele şi avizele eliberate de Primăria Târgu Mureş, la lucrările de pe Calea Sighişoarei. Mai mult, având în vedere că municipalitatea doreşte să realizeze lărgirea Căii Sighişoarei la patru benzi, lucrări pentru care Primăria Târgu Mureş solicită accesarea fondurilor europene, din cauza nerespectării traseului conductei, există pericolul blocării proiectului. Ca urmare, Direcţia Poliţiei Locale a fost nevoită să sancţioneze societatea dvs. şi a impus la aducerea în starea iniţială a terenului afectat de lucrările ilegale executate. E.ON nu s-a conformat, ba mai mult, culmea cinismului, a acţionat în instanţă Primăria Târgu Mureş. Ca urmare, mă văd nevoit ca, după trei ani de când ne confruntăm cu aceste probleme, să le fac publice”, a afirmat Dorin Florea, în scrisoarea trimisă ambasadorului Germaniei.

Acesta a susţinut, totodată, că situaţia “e valabilă la aproape toate lucrările de investiţii, la cele în regim de urgenţă şi branşamente stradale”.

“Am adus neregulile la cunoştinţa societăţii E.ON prin adrese repetate şi întâlniri, dar de fiecare dată am primit doar angajamente că lucrurile vor fi remediate. Nu cred că o firmă de anvergura E.ON şi-ar permite să facă lucrări ignorând avizele, în Austria sau Germania”, a mai susţinut Florea, conform documentului citat.

Primarul municipiului Târgu Mureş crede că un astfel de proces poate bloca proiectul de infrastructură cel puţin 3 ani, fiindcă “atacarea în instanţă a devenit o modă prin care unele societăţi comerciale blochează” autorităţile, ştiind că legea e permisivă.

E.ON România a promis că urmează să prezinte un punct de vedere referitor la acest caz.

Cele mai citite

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

NATO a exersat trimiterea rapidă a trupelor în România

Conducerea NATO a verificat capacitatea de a-și trimite rapid trupele în România, prin Slovenia și Ungaria, în cadrul unui exercițiu care s-a numit Eagle...

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...
Ultima oră
Pe aceeași temă