14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomiePrimăria Capitalei vrea să împrumute bani pentru cofinanţarea fondurilor europene

Primăria Capitalei vrea să împrumute bani pentru cofinanţarea fondurilor europene

Potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, Primăria urmăreşte ”contractarea sau garantarea unei finanţări nerambursabile interne de tip revolving, în valoare totală de până la 140 de milioane de lei, cu o perioadă de maturitate de până la 15 ani”.

Contractarea se face pentru cofinanţarea proiectelor municipiului Bucureşti care beneficiază de finanţare nerambursabilă prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Este vorba despre 13 proiecte care vizează modernizarea şi dotarea liniilor de tramvai 1, 10, 21, 25, 32. 40, 41 şi 55, achiziţionarea de autobuze electrice pentru mai multe trasee, dar şi pentru modernizarea liniei de tramvai pe Bulevardul General Vasile Milea, de la intersecţia cu Bulevardul Timişoara până în dreptul intrării în benzinăria OMV.

”Unul dintre obiectivele de interes major îl reprezintă transportul public de călători care, în ultimii ani, a arătat o reducere semnificativă a numărului de călători. Acest aspect se datorează flotei învechite şi reţelei de transport public insuficient dezvoltată”, arată specialiştii Primăriei citaţi de News.ro.

Potrivit acestora, având în vedere gradul ridicat de uzură a flotei, Primăria s-a angajat să achiziţioneze 100 de tramvaie noi şi 100 de autobuze electrice şi să modernizeze 1,1 km cale dublă linie de tramvai, toate acestea îmbunătăţiri vor contribui la reducerea cu 8.182 de tone pe an a emisiilor de dioxid de carbon generate de transportul rutier motorizat.

Municipiul Bucureşti a contractat 13 proiecte cu finanţare europeană, în valoare totală de peste 1,2 miliarde de lei, din care 995 de milioane reprezintă valoarea finanţării nerambursabile şi de la bugetul de stat, adică 98% din cheltuielile eligibilă. Contribuţia totală a municipiului Bucureşti este de 300,4 milioane de lei.

”Având în vedere că în implementarea unui proiect pot să apară disfuncţionalităţi procedurale este util ca municipalitatea să poată dispune în orice moment a de fonduri suplimentare care se asigure fluxul de lichiditati necesar pentru respectarea graficelor de implementare şi pentru a nu risca pierderea fondurilor europene în cazul întârzierii sau blocării proiectelor şi neatingerii indicatorilor”, mai arată reprezentanţii Primăriei.

Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă