23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomiePrimăria Capitalei micşorează cheltuielile cu asistenţa socială, spitalele şi consolidarea seismică

Primăria Capitalei micşorează cheltuielile cu asistenţa socială, spitalele şi consolidarea seismică

Consiliul General ar urma să discute joi proiectul. Acesta prevede suplimentarea cu 100 de milioane a subvenţiilor de 900 de milioane de lei pentru transportul în comun, pentru diferenţa dintre preţ şi tarif.

Bugetul Administraţiei Spitalelor va fi diminuat cu 29,8 milioane, până la 443 de milioane de lei. Se reduc cu un total de 18 milioane lucrări la: Spitalul Foişor (de la 26,5 la 20 de milioane lei); extinderea şi echiparea Spitalului Victor Gomoiu (de la 5 la 4 milioane); construirea Ambulatoriu Spital dr. Victor Babeş (de la 9,7 la 5,7 milioane de lei); reabilitare Bloc operator Spital Cantacuzino (de la 22,9 la 15,9 milioane de lei).

Bugetul Administraţiei pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic se reduce cu 21 de milioane, la 109,2 milioane de lei.Printre proiectele vizate de diminuări: intervenţia pentru clădirile din str. Academiei 3-5, bd. Magheru 27, str. Alexandru Beldiman 1, str. Franceză 52 şi str. Blănari 14.

Bugetul Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor va fi majorat cu 5,7 milioane de lei. Bugetul Centrului pentru Tineret va fi suplimentat cu două milioane de lei, la sumele destinate pentru ajutoarele sociale în numerar.

Bugetul de 602 milioane de lei al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti va fi diminuat cu 33,6 milioane de lei. Pe de o parte, este vorba despre cheltuieli de personal şi ajutoare sociale în numerar micşorate, iar pe de altă parte despre diminuarea cu 15,4 milioane a sumei totale, de 24,4 milioane de lei, pentru realizarea Băncii de alimente.

 

Podul Grant, mai puţini bani

La Administraţia Străzilor, apare un plus de 2,7 milioane de lei, prevăzut pentru modernizarea şi consolidarea Podului Grant, care ajunge la un total de 5,5 milioane de lei.

Se mai alocă o suplimentare de 1,6 milioane de lei pentru execuţia şi modernizarea intersecţiilor semaforizate, faţă de cele 10,5 milioane, prevăzute iniţial.

În schimb, urmează să se reducă în acest an 10 milioane de lei dintre cele 50,2 milioane de lei, prevăzute pentru proiectul „Penetraţie Prelungirea Ghencea Domneşti şi Supralărgire Bd. Ghencea şi Str. Braşov şi terminal tramvai 41.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă