15.4 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021

Primăria Capitalei are conturile blocate din cauza unor datorii de trei miliarde de lei

Primăria Municipiului București are conturile blocate din cauza unor datorii de trei miliarde de lei, a anunțat primarul general, Nicușor Dan.

„Am găsit datorii curente de 3 miliarde de lei. Asta înseamnă trei sferturi din bugetul pe un an. Am avut îngăduinţa Ministerului de Finanţe care ne-a compensat pe termie 300 de milioane de lei. Am avut îngăduinţa marii majorităţi a creditorilor care ne-au eşalonat plăţile. Conturile noastre sunt încă blocate pentru investiţii”, a precizat primarul Nicușor Dan.

El a mai declarat că a avut pe acest subiect și o discuție cu noul ministru de Finanțe, Alexandru Nazare.

„Am făcut o vizită la ministrul de Finanţe şi modul în care am dori să rezolvăm această situaţie, care e un blocaj, este să asumăm pentru 2021 că, din banii pe care îi primim de la bugetul naţional şi banii pe care îi colectăm noi din diverse taxe, să acoperim cheltuielile de funcţionare şi datoriile curente. Cu acceptul Ministerului de Finanţe, să ridicăm nivelul de îndatorare. Avem un mare avantaj, că suntem puţin îndatoraţi pe termen mediu şi lung în comparaţie cu oraşele occidentale. Deci ne putem împrumuta, dacă ne dă voie Ministerul de Finanţe. Domnul ministru Alexandru Nazare mi-a spus să fac solicitările în scris ca departamentele ministerului să dea un punct de vedere”, a explicat primarul Capitalei, Nicuşor Dan, la postul B1 Tv.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă