13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăEconomiePreviziuni sumbre în economie: lira sterlină s-ar putea prăbuși

Previziuni sumbre în economie: lira sterlină s-ar putea prăbuși

Volatilitatea lirei sterline se află la cel mai redus nivel din ultimii trei ani, ceea ce arată că pentru investitori acordul referitor la perioada de tranziţie după Brexit este ca şi făcut, relatează Bloomberg, citat de EVZ.

În timp ce volatilitatea scăzută poate fi observată pentru toate monedele din G10, pieţele revenind uşor la normal după vacanţa de srăbători, cazul lirei iese în evidenţă, având în vedere că un summit al Uniunii Europene din luna martie este considerat ca un termen limită pentru stabilirea termenilor acordului de tranziţie cu UE.

Acest acord ar face ca băncile să îşi păstreze sediile centrale la Londra. Cu toate acestea, volatilitatea lirei sterline, măsurată pe termen de trei luni, a atins vineri cel mai redus nivel după decembrie 2014.

”Aşteptările destul de ridicate ca faza de tranziţie post-Brexit să fie convenită la începutul anului 2018 reduce volatilitatea”, a declarat Jane Foley, director pentru strategie în domeniul valutar la Rabobank.

 
Pagina 1 din 1

Cele mai citite

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...
Ultima oră
Pe aceeași temă