11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăEconomiePreţurile petrolului s-au apreciat, inversând declinul

Preţurile petrolului s-au apreciat, inversând declinul

În acelaşi timp, preţurile petrolului au urcat, la nivel global, cu peste 4%, inversându-şi declinul avut iniţial. Fabricile, la nivel mondial, au fost afectate, în ultimul timp, din cauza epidemiei, iar activităţile din China au scăzut într-un ritm record, mărind probabilitatea unei reacţii de politici coordonate din partea băncilor centrale, pentru a preveni o recesiune globală.

Dolarul a coborât la un nou minim al ultimei luni, faţă de un coş de valute, după ce Fed, Banca Japoniei şi Banca Angliei au indicat disponibilitatea de a lua măsuri, pentru a compensa impactul economic al coronavirusului.

Randamentul titlurilor Trezoreriei SUA, la 10 ani, a scăzut la un minim istoric, de 1,03%. Randamentul obligaţiunilor germane cu scadenţa la 10 ani, de referinţă în Zona Euro, a scăzut la -0,67%. E cel mai redus nivel din ultima jumătate de an.

Cotaţia petrolului american West Texas Intermediate (WTI) a urcat cu 4,5%, la 46,75 dolari/baril.

Preţul petrolului Brent a avansat cu 4,5% şi a închis la 51,9 dolari/baril. Minimul şedinţei, de 48,4 dolari, a fost cel mai redus nivel atins din luna iulie a anului 2017.

Cotaţia petrolului american West Texas Intermediate (WTI) a urcat cu 4,5%, la 46,75 dolari/baril. Minimul şedinţei, de 43,32 dolari/baril, a fost cel mai scăzut din decembrie 2018.

A fost prima creştere pentru ambii indici, după şase şedinţe de pierderi provocate de temerile legate de coronavirus, care a ucis aproape 3.000 de oameni şi a agitat bursele mondiale.

 

Indici în creştere

Preţurile petrolului au scăzut cu peste 20%, de la începutul anului, în pofida reducerii livrărilor de petrol din OPEC+ cu 1,7 milioane de barili/zi.

Pe piaţa de capital, indicele global MSCI a crescut, pentru prima oară în ultimele opt şedinţe, cu 1,55%, în timp ce acţiunile de pe pieţele emergente au avansat cu 1,14%.

Pe Wall Street, indicele Dow Jones Industrial Average a crescut cu 2,36%, S&P 500 cu 1,85%, iar Nasdaq Composite cu 1,79%. În Europa, acţiunile au închis în urcare, după fluctuaţii mari pe parcursul şedinţei.

Stoxx 600 a avansat cu 0,09%, iar FTSE 100, de la Londra, a crescut cu 1,1%. Săptămâna trecută, capitalizarea bursieră a scăzut cu aproape 6.000 de miliarde de dolari.

Cele mai citite

Aproape 100 de persoane sunt încă date dispărute după atacul de la Moscova

În jur de 95 de persoane sunt încă dispărute după atacul de săptămâna trecută din apropierea Moscovei, când bărbați înarmați au deschis focul la...

Premierul României, mesaj de Ziua Unirii cu Basarabia: “Istoria secolului trecut ne-a croit din nou destine diferite”

Premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Unirii Basarabiei cu România, 27 martie, mesaj în care afirmă că "Istoria secolului trecut...

Accident Milişăuţi. Patru persoane au fost rănite. Printre ele se afla și un copil

Un accident rutier nefericit a avut loc pe teritoriul localității Milișăuți, iar patru persoane, printre care și un copil, au fost rănite. Potrivit declarațiilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă