Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Preţurile la producătorii din industrie au accelerat în iulie

Preţurile producţiei industriale pe total - piaţa internă şi piaţa externă - au crescut cu 4,2% în iulie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, ritm crescut faţă de cel înregistrat în luna precedentă, arată datele publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 03.09.2019 - 09:22

În iunie, preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au crescut cu 3,3%, faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

În luna iulie, faţă de luna anterioară, preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au crescut cu 0,7%.

În iulie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, cea mai mare creştere a preţurilor s-a înregistrat în producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+19,76%).

Pe marile grupe industriale, cel mai mare avans s-a înregistrat în industria energetică (+9,12%).

Preţurile producţiei industriale reprezintă o măsură a preţurilor solicitate de către producători pentru produsele sau serviciile livrate în primul stadiu de comercializare.

Comentarii

loading...