9.6 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăEconomiePreţul petrolului american WTI a scăzut din nou, cu până la 21%

Preţul petrolului american WTI a scăzut din nou, cu până la 21%

Această evoluţie este din cauza temerilor că unităţile americane de stocare vor fi pline din cauza pandemiei de coronavirus care a prăbuşit cererea, transmite Reuters, via News.ro. La ora 06:00 GMT (09:00 ora României), contractele WTI cu livrare în luna mai erau în declin cu 3,4 dolari, sau cu 18,6%, la 14,87  dolari pe baril.

Contractele WTI pentru luna mai expiră marţi, iar contractele lunii iunie, ale căror tranzacţii devin mai active, au scăzut cu 1,51 dolari, sau cu 6%, la 23,52 dolari pe baril. Preţul petrolului Brent a scăzut la rândul său, cu 90 de cenţi, respectiv cu 3,2%, la 27,18 dolari pe baril.

Volumului petrolului stocat în rezervoarele americane, în special la Cushing, Oklahoma, centrul de livrare pentru contractele West Texas Intermediate (WTI), creşte în condiţiile în care rafinăriile îşi restrâns activităţile din cauza scăderii cererii.

”Nu au atins capacitatea maximă, dar există temeri că o vor face”, a declarat  Michael McCarthy,, analist şef pentru pieţe la firma CMC Markets din Sydney. Acesta a adăugat că odată atinsă capacitatea maximă de stocare, producătorii vor fi nevoiţi să reducă producţia.

Cantitatea de petrol stocată în unităţile de stocare marine sunt estimate la rândul lor la un nivel record de 160 de milioane de barili.

Acordul de reducere a producţiei convenit încheiat de OPEC şi aliaţii săi, între care Rusia, vor intra în vigoare în luna mai. Aşa-numitul grup The OPEC+ a convenit reducerea livrărilor de ţiţei cu 9,7 milioane de barili pe zi.

Cele mai citite

Simona Halep o face praf pe Wozniacki: „Ar trebui să citească decizia mai bine. Şi dacă nu o înţelege, să i se traducă”

Simona Halep a revenit în România după ce săptămâna trecută a participat la turneul WTA de la Miami, primul de după ridicarea suspendării în...

Cum îți poate afecta corpul o alimentație nesănătoasă?

Alimentația este extrem de importantă pentru ca organismul nostru să funcționeze la capacități maxime. O dietă bogată în substanțe nutritive ne va ajuta să...

Macron spune că islamiștii care au lovit Rusia au încercat să atace Franța

Președintele Emmanuel Macron a declarat că cei care au ucis 137 de persoane într-o sală de concerte din afara Moscovei fac parte dintr-o ramură...
Ultima oră
Pe aceeași temă