10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăEconomiePreţul gigacaloriei va creşte cu 60% în municipiul Suceava

Preţul gigacaloriei va creşte cu 60% în municipiul Suceava

El a precizat că preţul va creşte de la 116 lei la 196,51 lei, la gardul centralei, iar un proiect de hotărâre în acest sens urmează să fie aprobat în şedinţa extraordinară a Consiliului Local (CL) Suceava din 15 octombrie.

Primarul a menţionat că Bioenergy a cerut, totodată, şi majorarea preţului de transport şi distribuţie, solicitare cu care nu a fost de acord.

“Asta nu se justifică. Ar fi trebuit să facă şi ei investiţii”, a spus Lungu.

Potrivit primarului, preţul final al gigacaloriei în sistemul centralizat de termoficare va ajunge la 448,5 lei/ Gcal, dar populaţia va plăti doar 240 de lei/Gcal, restul fiind suportat de la bugetul local.

Lungu a subliniat că, de la 1 ianuarie, când se va modifica TVA pentru energia termică, preţul de livrare a gigacaloriei va scădea la 395,33 de lei, din care populaţia va plăti tot 240 de lei, iar 155,35 de lei va suporta primăria.

Totodată, în şedinţa extraordinară a CL primarul va propune accesarea unui credit de 10 milioane de lei din Trezorerie, în condiţii avantajoase, cu perioadă de rambursare de 5 ani, pentru asigurarea fondurilor necesare susţinerii sistemului de încălzire în sistem centralizat.

“Nu avem altă soluţie (…) Am pierdut 7 milioane de euro prin reducerea impozitului pe venit”, a spus Lungu.

Primarul a anunţat că, în funcţie de evoluţia vremii, furnizarea căldurii în sistem centralizat se va face cel mai devreme din 15 octombrie.

Cele mai citite

Un fost jucător al Realului ar putea deveni antrenorul celor de la Bayern Munchen

Potrivit unui raport vineri al DPA, există mari șanse ca Zinedine Zidane să semneze cu Bayern Munchen pentru a prelua conducerea echipei începând din...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...
Ultima oră
Pe aceeași temă