13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăEconomiePreședintele ROMPAN: Tendinţa de reducere a consumului de pâine se manifestă şi...

Președintele ROMPAN: Tendinţa de reducere a consumului de pâine se manifestă şi în România

“Tendinţele actuale datorită timpului alert în care trăim şi muncim cu toţii, când mâncăm pe stradă, la birou, în metrou, în maşină diverse produse de covrigărie şi patiserie, tendinţa este de reducere a consumului de pâine, mai ales că celelalte industrii alimentare au venit cu o gamă diversificată de produse, cu oferte către consumatori. Atunci e un factor normal ca tendinţa europeană să se manifeste şi în România. Şi atunci consumul nostru a scăzut pe cap de locuitor, dar a scăzut şi pe total ţară, pentru că aproape 5 milioane de oameni sunt în străinătate care nu mai mănâncă pâine de le noi, mănâncă pâine de la alţii. Şi asta se vede în balanţa consumului din România. Dar categoric, dacă venim în întâmpinarea consumatorilor cu produse sigure şi proaspete, ar trebui să stopăm această tendinţă. Cine spune că pâinea îngraşă? Sigur şi apă multă dacă bei nu îţi face bine, dar dacă mâncăm raţional şi corect, produse sigure, nu avem nicio problemă”, a declarat preşedintele ROMPAN, Aurel Popescu, pentru Agerpres.

El a spus că specialiştii din panificaţie trebuie însă să se pună de acord cu nutriţioniştii, mai ales că în Italia consumul de pâine împreună cu cel de paste făinoase pe cap de locuitor este mai mult mare decât în România. “Şi nu am văzut italieni burtoşi sau graşi”, a afirmat Popescu.

Expoziţia GastroPan de la Târgu Mureş, ajunsă la ediţia a X-a, este cel mai important eveniment de tehnologii şi soluţii pentru industria de panificaţie, cofetărie şi HoReCa din Europa Centrală şi de Sud-Est.

Evenimentul, organizat de Boro-Info Group, revistele de specialitate Brutarul-Cofetarul şi Gastromedia, în colaborare cu asociaţiile de specialitate ROMPAN, ANAMOB, ANBCT, Euro-Toques, UIBC sau WACS, reuneşte la Complexul Expoziţional Imperial Inn din Târgu Mureş peste 150 de expozanţi din ţară şi străinătate, furnizori de produse şi servicii pentru afacerile din sector, cărora li se alătură numeroase brutării, cofetării, restaurante şi HoReCa.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă