9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăEconomiePreședintele BVB semnalează performanțe remarcabile ale Bursei de Valori București

Președintele BVB semnalează performanțe remarcabile ale Bursei de Valori București

Declarația a fost făcută la Gala de Inaugurare a Anului Bursier 2018.

“Piaţa de capital românească a rezistat excelent la cea mai mare corecţie a burselor americane din ultimii 10 ani. BET, indicele principal, înregistrează o creştere de la începutul anului 2018 de circa 7%. În ciuda corecţiilor internaţionale, bursa noastră a crescut cu 7%, ceea ce este o performanţă remarcabilă”, a spus Anghel.

Acesta a subliniat că perioada de volatilitate va continua, conform analiştilor, şi ideal ar fi ca investitorii să gândească pe termen de 3-5 ani.

“Pe ultimii cinci ani, randamentul mediu, incluzând dividendele din BET, a fost de circa 15%. Randamentul mediu anual în niciun an nu a fost pe minus, ceea ce echivalează cu o creştere de 100% în echivalent euro în ultimii cinci ani. Trecutul nu e o garanţie pentru viitor. Cu cât vom spori gradul de educaţie financiară, cu atât cetăţenii vor trăi mai bine şi vor prospera prin ceea ce au economisit cu atâta trudă”, a explicat preşedintele BVB.

El a precizat că absorbţia SIBEX de către BVB a fost un proiect mai greu de realizat faţă de ce “şi-au imaginat cei mai mulţi”.

Gala de Inaugurare a Anului Bursier 2018, eveniment aflat la cea de-a cincea ediţie, organizat de Bursa de Valori Bucureşti, marchează începerea unui nou an investiţional, informează AGERPRES.

Cele mai citite

Persoanele fizice pot angaja și plăti legal personal pentru activitățile casnice

Ministerul Muncii anunță că platforma electronică destinată beneficiarilor și prestatorilor de activități casnice, care introduce un concept nou pe piața muncii, este funcțională și...

Ciolacu apare alături de candidata Gabriela Firea și o laudă că “știe administrație”

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, o laudă pe Gabriela Firea, care a devenit, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei. "Decizia...

Pantaloni scurți de damă. Descoperiți inspirații de vară de la Reserved

Vara fără pantaloni scurți este ca și cum ai merge la film fără popcorn. Pe scurt - nu are rost. Când căldura doboară, pantalonii...
Ultima oră
Pe aceeași temă