15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăEconomiePremierul Orban vrea să-i plafoneze salariul președintelui Iohannis

Premierul Orban vrea să-i plafoneze salariul președintelui Iohannis

Proiectul Ordonanței de Urgență care ar “îngheța” indemnizațiile demnitarilor, în anul 2020, la nivelul celor din anul 2019 va fi inclus pe lista suplimentară a actelor normative care vor fi discutate în prima ședință de Guvern din anul 2020, ședință convocată în ziua de luni, 6 ianuarie.

Premierul Orban a anunţat, luni, după şedinţa Biroului executiv al PNL, că Guvernul trebuie să adopte o Ordonanță de Urgență care să modifice OUG 114, întrucât legea cu acest obiect, pe care Guvernul Orban şi-a angajat răspunderea a fost atacată de PSD la Curtea Constituţională.

Aceasta este “o situaţie care ne-a fost creată de adversarii din PSD, ca urmare a atacării la CCR a legii de corectare a OUG 114”, a susținut liderul PNL, Ludovic Orban.

În lipsa acestei OUG care ar plafona veniturile demnitarilor, salariul președintelui Klaus Iohannis ar ajunge, în ianuarie 2020, la circa 27.000 de lei, iar indemnizațiile parlamentarilor ar ajunge la circa 20.000 de lei pe lună.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...
Ultima oră
Pe aceeași temă