Premierul Orban vrea să-i plafoneze salariul președintelui Iohannis

Premierul Ludovic Orban a anunțat că luni după-amiază este programată o ședință de Guvern în care s-ar putea emite o Ordonanță de Urgență privind plafonarea indemnizațiilor demnitarilor.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 06.01.2020 - 16:01

Proiectul Ordonanței de Urgență care ar "îngheța" indemnizațiile demnitarilor, în anul 2020, la nivelul celor din anul 2019 va fi inclus pe lista suplimentară a actelor normative care vor fi discutate în prima ședință de Guvern din anul 2020, ședință convocată în ziua de luni, 6 ianuarie.

Premierul Orban a anunţat, luni, după şedinţa Biroului executiv al PNL, că Guvernul trebuie să adopte o Ordonanță de Urgență care să modifice OUG 114, întrucât legea cu acest obiect, pe care Guvernul Orban şi-a angajat răspunderea a fost atacată de PSD la Curtea Constituţională.

Aceasta este "o situaţie care ne-a fost creată de adversarii din PSD, ca urmare a atacării la CCR a legii de corectare a OUG 114", a susținut liderul PNL, Ludovic Orban.

În lipsa acestei OUG care ar plafona veniturile demnitarilor, salariul președintelui Klaus Iohannis ar ajunge, în ianuarie 2020, la circa 27.000 de lei, iar indemnizațiile parlamentarilor ar ajunge la circa 20.000 de lei pe lună.

Comentarii