Foto: gov.ro

Premierul Orban ar dori ca bugetul pe 2021 să fie votat de viitorul Parlament, nu de cel actual

Șeful Guvernului a declarat că ar prefera ca proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2021 să fie votat de noul Parlament, care va fi ales în urma votului care va avea loc pe 6 decembrie, nu de actualul Parlament.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 06.09.2020 - 19:20

"Noi întocmim proiectul de buget. Sigur că eu aş prefera ca bugetul să fie votat de Parlamentul ales pe 6 decembrie, pentru că el va reflecta voinţa actuală, împrospătată a românilor, va fi o oglindă fidelă a Parlamentului ales, a opţiunilor politice actuale ale românilor. Şi chiar dacă noi întocmim proiectul de buget, dorinţa noastră este ca el să fie dezbătut de către Parlamentul nou ales", a declarat, duminică,  premierul Ludovic Orban.

"Eu cred că Parlamentul (cel care va fi ales în decembrie 2020 - n.n.), dacă se mobilizează, poate să dezbată şi să adopte bugetul până la sfârşitul anului, astfel încât să nu fim nevoiţi să intrăm în anul viitor fără buget, pentru că o să existe perioada între Crăciun şi Anul Nou în care Parlamentul poate fi convocat şi poate dezbate Legea bugetului de stat", a susținut premierul Orban.

Este de așteptat că, dacă Legea bugetului pe 2021 ar fi votată de un Parlament majoritar PSD, ea să fie puternic modificată, întrucât PSD are obiecții multiple legate de măsurile economice ale Guvernului Orban.

Comentarii