11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăEconomiePremierul Orban a inaugurat șantierul unei conducte de gaz pe sub plaja...

Premierul Orban a inaugurat șantierul unei conducte de gaz pe sub plaja de la Vadu

Viitoarea conductă de gaz face parte din proiectul Midia – MGD, dezvoltat de compania Black Sea Oil and Gas, parte a grupului Carlyle Energy.

Proiectul este în valoare totală de 400 de milioane de dolari, dintre care până acum s-au investit 100 de milioane de dolari.

“Este un moment simbolic care arată voinţa clară de a finaliza un proiect extrem de important pentru România, şi anume începerea exploatării primului zăcământ de gaz natural aflat off-shore”, a declarat, joi, cu prilejul ceremoniei de inaugurare, premierul Ludovic Orban.

“În acest proiect sunt implicate două companii, Black Sea Oil and Gas, care lucrează în parteneriat cu Grupul de Servicii Petroliere, o ilustrare foarte concretă a parteneriatului strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii, în parteneriat cu o companie, Grupul de Servicii Petroliere, sută la sută românească, o companie care s-a dezvoltat spectaculos în ultimii 15 ani şi care a realizat proiecte în foarte multe zone ale lumii, proiecte complexe, proiecte extrem de importante şi realizate în cele mai bune condiţii”, a precizat premierul Ludovic Orban.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Neuropatie diabetică: Tipuri, simptome și cauze

Neuropatia diabetică este o complicație a diabetului care afectează sistemul nervos. Este o boală progresivă, iar simptomele se agravează în timp. Neuropatia diabetică apare atunci...

Anunțul BNR legat de cursul euro

Moneda naţională s-a depreciat marţi în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României (BNR) la 4,9762 lei, în creştere...

Ghidul complet pentru utilizarea responsabilă a camerelor spion

În contextul modern al tehnologiei, camerele spion au devenit un instrument util pentru supravegherea discretă și asigurarea securității personale și a proprietății. Este esențial...
Ultima oră
Pe aceeași temă