Practic, toate hotelurile şi pensiunile din Deltă sunt în pragul insolvenţei

Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD) susţine că 98% dintre hotelurile şi pensiunile din Deltă vor intra în insolvenţă, în cel mult două luni.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

09.04.2020 - 14:48

Aceasta dacă Guvernul nu le sprijină acum, printre măsurile solicitate de operatorii de turism aflându-se scutirea de plata taxelor şi impozitelor până la sfârşitul anului şi alocarea de surse de finanţare din fonduri europene.
 
Preşedintele Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării, Cătălin Ţibuleac, a transmis joi, printr-un comunicat de presă, că 98% din unităţile de turism din Deltă vor intra în insolvenţă în următoarele două luni, dacă nu sunt luate măsuri.

“Dacă Guvernul nu ia măsuri concrete şi rapide în sprijinul industriei de turism, cea mai afectată de criza generată de pandemia de coronavirus, estimăm că în cel mult două luni mai mult de 98% dintre hotelurile, pensiunile, restaurantele şi toate celelalte afaceri care au legătură cu turismul din Deltă (transportul şi agrementul turistic) vor intra în insolvenţă. Cei 2% dintre firmele ai căror acţionari au resurse financiare de a se susţine pe piaţa turistică, vor fi incapabile să asigure capacitatea de a reluare a activităţii turistice într-o destinaţie unică la nivel naţional şi internaţional”, a afirmat Cătălin Ţibuleac.

El a precizat că astfel 5.000 de angajaţi din turism îşi vor pierde locurile de muncă.

“În acest caz, aproape 5.000 de angajaţi în turismul din Deltă şi din judeţul Tulcea, îşi vor pierde locurile de muncă, comunităţile locale nu vor mai avea mijloacele de subzistenţă în condiţiile în care turismul deltaic are o componentă importantă bazată pe Punctele Gastronomice Locale şi turismul familial, iar turiştii care vor dori să viziteze Delta nu vor mai avea în următorii ani opţiuni de cazare”, a afirmat preşedintele Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării, conform News.ro.

Comentarii