17.5 C
București
luni, 27 septembrie 2021

Pot începe negocieri de semnare a contractului pentru corvete, susține premierul Orban

„Din punctul meu de vedere, se pot începe negocierile finale în vederea semnării contractului de construcţie”, a declarat, joi, la Șantierul Naval Constanța, premieurul Ludovic Orban.

„Atâta timp cât instanţa s-a pronunţat prin hotărâre definitivă pe subiectul principal, şi anume decizia de adjudecare a consorţiului care realizează contractul, din punctul meu de vedere nu mai există nicio problemă juridică pentru negocierea şi semnarea contractului”, a mai precizat șeful Guvernului.

Despre procesul intentat Ministerului Apărării Naționale de firma olandeză Damen, proces care a blocat până acum semnarea contractului de achiziție a celor patru nave, premierul a spus că „mi se pare o hărţuire greu de acceptat”.

După cum se știe, partea română a fost dată în judecată de firma Damen după ce această firmă a pierdut contractul, MApN anunțând că a atribuit acest contract de 1,6 miliarde de euro către asocierea de firme Naval Group (Franța) – Şantierul Naval Constanţa.

Cele patru corvete care ar urma să fie construite, la Constanța, de Șantierul Naval Constanța în colaborare cu firma franceză Naval Group ar putea fi similare modelului Gowind 2500, pe care deja îl produce firma Naval Group.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă