15 C
București
luni, 20 septembrie 2021

Ponturi pentru maximizarea rezultatelor obținute la folosirea aspiratorului

Un aspirator bun înseamnă curățenie impecabilă. Nici nu este de mirare că piața aspiratoarelor va atinge în 2020 valoarea de 7, 3 miliarde de dolari. Iar volumul unităților vândute până în 2023 va fi de aproape 52 de milioane.

Beneficiile aspirării în comparație cu tradiționalul măturat

·         Aspiratorul are o putere mai mare de acoperire;

·         Este un dispozitiv acționat electric, nu manual, precum mătura;

·         Eficiență mărită pe toate tipurile de suprafețe;

·         Timp mai scurt de lucru și cu rezultate incomparabil mai bune.

Poate fi aspiratorul de ajutor în cazul prezenței alergenilor în locuință?

Aspiratoarele moderne dispun de filtre HEPA. Astfel, până la 99,9% dintre bacterii și agenții alergeni sunt eliminați. Acarienii din praf, polenul sau firele de păr ori blană ale animalelor de companie nu mai sunt o problemă. Studiile au indicat că unitățile dotate cu filtre HEPA sunt cu mult mai eficiente decât modelele fără.

Foarte importante sunt și periile de curățare ale aspiratorului. Modelele care au prevăzute capete speciale, ajută la o aspirare mai bună a firelor de blană ale animalelor de companie. Curățarea temeinică și regulată ajută la o îndepărtare mai eficientă a acestor factori deranjanți pentru sănătate.

Care sunt semnele care îți indică un aspirat necorespunzător?

Este foarte posibil ca aspiratorul tău să nu mai fie atât de eficient. O să constați că în urma acestuia rămân fire de păr, praf sau alte urme de murdărie. Covoarele nu mai sunt aspirate cum trebuie, iar suprafețele uniforme nu mai strălucesc ca înainte.

În acest caz, aparatul tău poate avea o problemă. De cele mai multe ori, este una care se remediază rapid. Fie este vorba despre sacul aspiratorului, care s-a umplut, fie puterea de aspirare a scăzut simțitor din cauza umplerii filtrului. Ori, poate, calea de acces a fost parțial blocată. Toate aceste aspecte sunt remediabile, chiar fără mare efort.

Tipuri de aspiratoare

Există o gamă variată de aspiratoare, atât pentru uz casnic, cât și pentru cel industrial. Iată care sunt cele mai cunoscute:

·         Cu sac

·         Fără sac

·         Verticale

·         Centralizate

·         Cu Tijă

·         Destinate curățării spațiilor comerciale

·         Stil rucsac (de spate)

·         Auto

·         Cu filtru HEPA

·         Speciale, pentru curățare cenușii

·         Robotizate

Ponturi pentru o curățare eficientă

Un astfel de dispozitiv îți oferă un nivel foarte ridicat de manevrabilitate. De aceea, procesul de curățenie va fi finalizat mai rapid și cu o eficiență maximă. Mai ales dacă aplici următoarele ponturi:

Curăță întreaga locuință în cadrul aceleași sesiuni de aspirat – este mult mai avantajos, atât ca timp, cât și energie consumată;

Folosește fiecare tip de perie pentru maximizarea rezultatelor – capetele interschimbabile sunt destinate unui anumit tip de aspirare, ceea ce îți oferă o curățenie mai bună;

Fiecare tip de suprafață trebuie curățată într-un mod specific – cele sensibile trebuie protejate, așa că lasă perii capetelor de curățare pe poziție, pentru a nu le zgâria. Suprafețele neuniforme, gen covoare, trebuie curățate cu o perie specială, de tip rotativ, pentru o mai bună aspirare.

Știai că:

Prețul mediu al unui aspirator va fi de aproximativ 145 de dolari în 2020?

Având la îndemână un aspirator de top, cu siguranță că fiecare nouă sesiune de curățare a locuinței va fi floare la ureche pentru tine.

 

 

 

 

Ultima oră
Pe aceeași temă