Polonia: Commerzbank ar putea vinde acţiuni

Acţiunile mBank au atins cel mai ridicat nivel din august, pe fondul speculaţiilor că a patra cea mai mare bancă din Polonia va fi scoasă la vânzare de acţionarul majoritar Commerzbank, conform Reuters

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 24.09.2019 - 20:19

Acţiunile mBank au urcat la Bursa de la Varşovia cu 5,7%, la 346,4 zloţi (86,90 dolari).

Săptămâna trecută, grupul bancar german Commerzbank a anunţat că vrea să vândă o parte din acţiunile mBank, unde deţine o participaţie de 69,3%, evaluată la aproximativ 2,56 miliarde de dolari.

"Mă aştept să existe un interes semnificativ pentru mBank. Printre favoritele locale sunt băncile de stat PKO BP şi Pekao. Alte bănci care au ambiţia de a-şi majora cota de piaţă s-ar putea de asemenea angaja în tranzacţie, de exemplu BNP Paribas, ING sau chiar Bank Millennium", a afirmat Kamil Stolarski, analist bancar la Santander în Varşovia.

Marţi, premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, comentând speculaţiile privind interesul băncilor de stat, a declarat că orice decizie privind achiziţionarea mBank trebuie luată din motive de afaceri.

Analiştii se aşteaptă ca Autoritatea de Supraveghere Financiară din Polonia (KNF) să ceară Commerzbank să vândă mBank fără un portofoliu de credite ipotecare în valoare de aproximativ 3,7 miliarde de franci francezi, aşa cum a procedat KNF într-o serie de tranzacţii anterioare.

Comentarii