Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Polonezii de la Ciech Soda vor un joint venture pentru o nouă sursă de energie

Compania Ciech Soda e pregătită pentru orice soluţie în ceea ce priveşte fabrica de sodă caustică din Vâlcea.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 19.09.2019 - 17:58

Concernul polonez Ciech deţine (USG) Uzinele Sodice Govora, de lângă Râmnicu Vâlcea, singurul producător de sodă caustică din România. Compania susţine că varianta cea mai bună este realizarea unui joint-venture împreună cu Consiliul Judeţean Vâlcea şi Chimcomplex (proprietarul Oltchim), pentru construirea unei noi surse de energie, a declarat Witold Urbanowski, CEO Ciech Soda România.

Grupul Ciech, acţionarul majoritar al CSR, este un holding internaţional din industria chimică, având o prezenţă în peste 100 de ţări şi venituri echivalente cu un miliard de dolari, în anul 2018.

"Suntem pregătiţi pentru orice soluţie. Astăzi, totul este încă posibil. Putem opri pentru un moment. O să discut şi cu firma-mamă. Raportăm fiecare eveniment şi suntem pregătiţi şi-şi. Am muncit mult şi pentru pregătirea de continuare, şi pentru pregătirea pentru o eventuală oprire”, a atras atenţia Urbanowski.

“O să o ţinem oprită cel mai scurt timp posibil, dar ştiţi cât durează până la construirea unei surse de energie nouă. Pot fi câţiva ani buni. Cea mai preferată soluţie de către noi este împreună cu toţi, pentru că Vâlcea are nevoie de o sursă de energie nouă şi noi vrem să fim parte din joint-venture”, a continuat CEO-ul Ciech Soda România.

„Suntem pregătiţi pentru orice soluţie. Azi tot este încă posibil. Putem opri pentru un moment. O să discut şi cu firma-mamă.” Witold Urbanowski, CEO Chiech Soda România

„Suntem pregătiţi pentru orice soluţie. Azi tot este încă posibil. Putem opri pentru un moment. O să discut şi cu firma-mamă.” Witold Urbanowski, CEO Chiech Soda România

El a explicat că proprietarul sursei de termoficare este Consiliul Judeţean Vâlcea, într-un fel, dar şi oraşul Râmnicu Vâlcea este parte firească dintr-un joint-venture, şi Chimcomplex, care are nevoie de abur pentru producţia sa de la Oltchim.

“Cealaltă variantă ar fi să construim noi o unitate mai mică. Fiecare fabrică de sodă are sursa sa proprie de energie. Soluţia cea mai bună ar fi un joint-venture. Împărţim şi profiturile, şi riscurile", a explicat Urbanowski.

 

Nu se pune problema închiderii

"Nu folosim cuvântele 'se închide'. Dacă se întâmplă, o să fie stop temporar, mentenanţă prelungită. Ciech este hotărâtă să stea în România. Vede perspective", a spus oficialul Ciech Soda. Sute de angajaţi sunt în pericol să fie disponibilizaţi. Principalul motiv este majorarea preţului la aburul industrial de către furnizorul CET Govora, aflat în insolvenţă.

Comentarii