Fabrica de la Govora

Polonezii au oprit producția la fabrica de sodă de la Govora

Compania CIECH Soda România a suspendat activitatea la fabrica de sodă de la Govora (județul Vâlcea), a anunțat, miercuri, un comunicat al acestei companii.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 19.09.2019 - 18:00

"CIECH Soda România a intrat în faza de stand-by la unitatea sa din Râmnicu Vâlcea, începând cu 18 septembrie, după ce alimentarea cu abur industrial a fabricii a fost suspendată în urma denunțării unilaterale a contractului de către unicul său furnizor, CET Govora.

Acceptarea noului preț al aburului, propus de CET Govora, ar duce la pierderi și mai mari pentru companie, operațiunile sale urmând să devină nesustenabile din punct de vedere economic. Peste jumătate dintre cei 637 angajați ai fabricii au semnat deja oferta pentru plecarea voluntară, care rămâne deschisă", precizează comunicatul firmei poloneze.

CET Govora propunea companiei CIECH Soda România o nouă variantă de contract, pe baza căreia, începând cu data de 18 septembrie 2019, prețul aburului urma să crească cu 135 la sută în comparație cu anul trecut.

Deși a suspendat producția în județul Vâlcea, compania CIECH "asigură că deocamdată nu a luat decizia de a se retrage din țară (din România - n.n.) și că analizează toate opțiunile".

Compania poloneză CIECH a preluat Uzinele Sodice Govora în anul 2006.

Comentarii