Proiectul privind brăileilor peste Dunăre naşte deja controverse.

Podul brăilenilor naşte pretenţii italiene

Proiectul privind brăileilor peste Dunăre naşte deja controverse. Cosorţiul italo-japonez Astaldi - IHI are pretenţii suplimentare.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 20.03.2018 - 11:57

Nu s-a mișcat nicio lopată, nu s-a tras nici o linie pe planșetă, constată Digi24. Cu toate acestea, asocierea Astaldi (Italia) - IHI (Japonia) a transmis CNAIR zece notificări care s-ar putea transforma, cât de curând, în mai mulți bani în buzunarul constructorilor și mai puțini bani la bugetul de stat.

La doar două luni de la semnarea contractului pentru proiectarea și execuția unui pod peste Dunăre la Brăila, în valoare de aproape 2 miliarde de lei, constructorul italian Astaldi a pregătit o listă lungă de notificări care nu sunt nimic altceva decât prima fază a ceea ce s-ar putea transforma, cât de curând, într-o listă întreagă de pretenții financiare și contractuale.

”În cadrul contractului de proiectare și executie „Pod suspendat peste Dunăre în zona Brăila” nu au fost formulate revendicări. Antreprenorul Asocierea Astaldi S.p.A. – IHI Infrastructure Systems CO. LTD a emis un număr de 10 notificari prin care și-a manifestat intenția de a revendica costuri suplimentare și extensie de timp, fără să specifice sumele și extensia de timp la care se consideră îndreptățit”, spune CNAIR îmtr-un răspuns adresat Digi24.ro.

Notificările reprezintă atenționări ale companiei privind neîndeplinirea unor obligații de către CNAIR. Dacă aceasta nu soluționează nemulțumirile atunci Astaldi va formula revendicări constând în creșteri de prețuri și extensii de timp.

Comentarii