Foto: Inquam Photos

PNRR n-a fost refuzat pentru că încă n-a fost depus, afirmă europarlamentarul Dacian Cioloș

PNRR n-a fost refuzat pentru că încă n-a fost depus, formal, de către România, afirmă europarlamentarul Dacian Cioloș.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 23.05.2021 - 10:34

PNRR n-a fost refuzat și nici nu avea cum să fie refuzat pentru că încă n-a fost depus, formal, de către România, a afirmat europarlamentarul Dacian Cioloș, copreședinte USR PLUS.

"Nu a existat nicio recuzare, nicio refuzare, nicio respingere a Planului, pur şi simplu pentru că el nu a fost depus formal", a precizat Dacian Cioloș într-o conferință de presă desfășurată, sâmbătă, la Zalău.

Despre situația acestui PNRR, Cioloș a precizat că "au fost contacte cu Comisia Europeană. România este un stat al Uniunii Europene. Cu Comisia Europeană se negociază, aşa cum negociază fiecare stat membru. Şi atunci, într-o negociere, sigur că îţi informezi partenerul. Comisia Europeană a spus: uite ce aşteptăm de la planurile astea, ca să corespundă".

Despre momentul în care România va înainta oficial PNRR către Comisia Europeană, Cioloș a precizat că "acum va fi depus".

"Responsabilitatea nu e doar a domnului ministru Ghinea, ci a întregului Guvern", a subliniat Dacian Cioloș. El s-a referit, astfel, la ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, desemnat de USR PLUS.

Dacian Cioloș a făcut aceste precizări cu prilejul unei vizite în orașul Zalău, unde și-a inaugurat biroul de parlamentar european.

Comentarii