21.9 C
București
luni, 20 septembrie 2021

Plata salariilor și a pensiilor va fi o problemă, dacă execuţia bugetară nu este bună

Ministrul a făcut această precizare într-o emisiune de televiziune, în momentul când a fost întrebat dacă vor fi majorate pensiile în septembrie 2020 – așa cum era planificat înainte să înceapă epidemia de coronavirus.

„La pensii sunt două elemente pe care le luăm în calcul. Am cuprins în buget creşterea pensiilor, pentru că era legislaţia în vigoare. În acelaşi timp, totul depinde de execuţia bugetară. Vom vedea cum va fi situaţia atunci. Acum două luni nu ştiam că o să avem un deficit de 6,7 la sută în această perioadă. Avem un deficit, trebuie să-l finanţăm. Să vedem cum evoluează lucrurile şi atunci, poate, se va lua o decizie. În acest moment nu avem de ce să discutăm despre pensii, pentru că la rectificare nu s-au luat banii de acolo. Nu este un subiect care ar trebui discutat azi”, a spus ministrul Florin Cîțu.

Ministrul a mai recunoscut că această incertitudine nu se referă doar la pensii, ci și la plata salariilor.

„Toate cheltuielile au un semn de întrebare asupra lor. Dacă execuţia bugetară nu este bună, investiţiile vor avea un semn de întrebare asupra lor. La plata salariilor va fi o problemă şi acolo. Plata pensiilor care sunt azi va avea o problemă, dacă avem o execuţie proastă. Deci, execuţia bugetară este foarte importantă pentru a plăti cheltuielile pe care le avem azi”, a explicat ministrul Cîțu.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă