Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministrul Florin Cîțu

Plata salariilor și a pensiilor va fi o problemă, dacă execuţia bugetară nu este bună

Investiţiile, plata salariilor și a pensiilor vor avea o problemă, dacă execuția bugetară nu va fi bună, a explicat, miercuri seară, ministrul de Finanțe, Florin Cîțu.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

22.04.2020 - 23:55

Ministrul a făcut această precizare într-o emisiune de televiziune, în momentul când a fost întrebat dacă vor fi majorate pensiile în septembrie 2020 - așa cum era planificat înainte să înceapă epidemia de coronavirus.

"La pensii sunt două elemente pe care le luăm în calcul. Am cuprins în buget creşterea pensiilor, pentru că era legislaţia în vigoare. În acelaşi timp, totul depinde de execuţia bugetară. Vom vedea cum va fi situaţia atunci. Acum două luni nu ştiam că o să avem un deficit de 6,7 la sută în această perioadă. Avem un deficit, trebuie să-l finanţăm. Să vedem cum evoluează lucrurile şi atunci, poate, se va lua o decizie. În acest moment nu avem de ce să discutăm despre pensii, pentru că la rectificare nu s-au luat banii de acolo. Nu este un subiect care ar trebui discutat azi", a spus ministrul Florin Cîțu.

Ministrul a mai recunoscut că această incertitudine nu se referă doar la pensii, ci și la plata salariilor.

"Toate cheltuielile au un semn de întrebare asupra lor. Dacă execuţia bugetară nu este bună, investiţiile vor avea un semn de întrebare asupra lor. La plata salariilor va fi o problemă şi acolo. Plata pensiilor care sunt azi va avea o problemă, dacă avem o execuţie proastă. Deci, execuţia bugetară este foarte importantă pentru a plăti cheltuielile pe care le avem azi", a explicat ministrul Cîțu.

Comentarii