Piperea: Practic, administratorul Elcen a semnat intrarea companiei în faliment

Administratorul Elcen a anunţat recent că la Tribunalul Bucuresti a fost înregistrată o cerere de atragere a răspunderii patrimoniale a PMB.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 16.10.2019 - 15:08

Sierra Quadrant solicită ca instanţa să oblige PMB la plata creanţei Radet către Elcen, în cuantumde 3,83 miliarde de lei, conform tabelului definitiv al creanţelor.

Gheorghe Piperea, administratorul falimentului Radet, susţine că „această acţiune e promovată mult mai devreme decât permite legea”. Primăria a atacat hotărîrea cu acţiune în anulare din partea judecătorului sindic. Aceasta provoacă un incident procedural de suspendare, a explicat Rl Piperea.

„Administratorul judiciar Elcen a semnat intrarea Elcen în faliment.” Gheorghe Piperea, administratorul Radet

„Câtă vreme nu va fi soluţionată această acţiune în anulare a hotărîrii creditorilor, din 2 octombrie, acţiunea în răspundere nu are cum să se soluţioneze şi stă pe loc”, susţine expertul, care acuză administratorul judiciar Elcen de „heirupism, aş spune chiar de exces de zel”.

În viziunea specialistului, aceasta „duce povestea chiar în zona de abuz în serviciu, ce nu va avea nici un efect, decât că s-a bifat acolo, în speranţa că va schimbată actuala conducere şi că-i va lăuda pe ei şi-i va ridica în slăvi viitoarea conducere a Primăriei”.

Odată cu introducerea acţiunii, mai afirmă Gheorghe Piperea, „administratorul judiciar Elcen a semnat intrarea companiei în faliment, pentru că, prin planul lor de reorganizare, se spune negru pe alb că sursa de finanţare este suma de 1,1 miliarde de lei, pe care speră să o obţină de la Primărie, printr-o negociere”.

 

Banii? Ia-i de unde nu-s!

„Suma am ridicat-o, în discuţie, în Consiliul General (CGMB), anul trecut, în august. Am vorbit despre necesitatea de a asigura această sumă din planul de reorganizare al Elcen”, continuă administratorul Radet.

CGMB nu a găsit o sursă, „că nu există şi nici nu este legal să se facă o asfel de plată. Dacă tu formulezi această acţiune în răspundere împotriva Primăriei Capitalei, în mod evident, imediat, orice idee de negociere pică”, afirmă Piperea.

Acesta afirmă apoi faptul că, prin acţiunea menţionată, administratorul Elcen „şi-a tăiat craca de sub picioare”, pentru că oricum poate obţine, în loc de 3,8 miliarde de lei, numai 1,1 miliarde de lei.

Comentarii