Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Piaţa locală de M&A a crescut anul trecut cu 4%

Piaţa fuziunilor şi achiziţiilor din România şi-a reluat creşterea în 2019 comparativ cu anul anterior, înregistrând un avans de 4% şi o valoare de 5,2 miliarde de euro.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 26.02.2020 - 14:43

Aceasta după ce în 2018, valoarea tranzacţiilor a consemnat un recul faţă de anul anterior, de 9,6%, până la 5 miliarde euro, arată un studiu realizat de echipa integrată de tranzacţii a PwC România şi D&B David şi Baias.

Anul trecut au fost încheiate în total 215 tranzacţii, cu 26% mai multe decât în 2018 şi cu o valoare medie de 24 milioane euro. Din total, 14 operaţiuni au avut fiecare o valoare de peste 100 milioane euro, iar 16 au avut valori cuprinse între 40 şi 100 milioane euro.

”Piaţa de M&A rămâne în continuare interesantă şi la un nivel ridicat atât valoric, cât şi din perspectiva numărului de tranzacţii. Deşi mai are de recuperat pentru a ajunge la recordul înregistrat în anul 2007, de 5,8 miliarde euro, suntem optimişti în privinţa perspectivelor de dezvoltare pentru că multe sectoare evoluează în direcţia consolidării, precum sectorul serviciilor medicale, cel financiar şi IT&C”, a declarat Dinu Bumbăcea, partener şi lider consultanţã în afaceri PwC România, conform News.ro.

Potrivit raportului, cele mai dinamice sectoare în 2019 au fost IT&C, imobiliare şi farmaceutic/servicii medicale. Pentru 2020, este de aşteptat ca energia să fie unul dintre sectoarele dinamice, fiind preconizate douã tranzacţii mari: vânzarea activelor grupul ceh CEZ şi ale companiei italiene Enel.

De asemenea, sectorul farmaceutic şi al serviciilor medicale îşi vor continua consolidarea, marii jucãtorii fiind în continuã cãutare de achiziţii de jucãtori mai mici şi specializaţi.

Comentarii