15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăEconomiePiaţa cryptomonedelor ar putea relua creşterea, în ciuda pierderilor din a doua...

Piaţa cryptomonedelor ar putea relua creşterea, în ciuda pierderilor din a doua jumătate a anului

În Iunie, bitcoin a depășit prețul de $13 000 pentru o moneda, dar cererea fiind insuficientă pentru a susține aceasta tendința, preturile au început sa scadă în a doua jumătate al anului. La moment prețul este de $7100 pentru o moneda. La ce ne putem aștepta in viitor?

Luând în considerație eforturile depuse de liderii globali în industria financiara si IT putem spune cu siguranța ca blockchain este tehnologia viitorului. Începând cu anul viitor, băncilor din Germania li se va permite să ofere vânzarea și depozitarea crypto monedelor în conformitate cu legislația nouă.

Interesul în România fața de industrie.

În România, interesul pentru aceasta tema s-a trezit  câțiva ani în urma, iar în vara anului 2017 a fost principala temă de discuție a conferinței „BlockCon – Disruptive Innovation” organizată de către Camera de Comerț și Industrie a României. La acel moment, interesul pentru aceasta tema a apărut pur speculativ. Oameni erau mai mult interesați de câștigurile pe care le pot obține tranzacționând pe piața crypto monedelor, decât în tehnologia ce este în spatele acestor monede. Din păcate, începând cu sfârșitul anului 2017, începutul anului 2018,  piața a intrat în faza de declin, iar interesul pentru aceasta tema a scăzut considerabil.

 De ce este important înțelegem diferența între tehnologie și monede?

Mai întâi, este necesar sa tragem o linie clară între tehnologia blockchain, și piața crypto monedelor, întrucit a doua este rezultatul efortului depus în primul. De exemplu:

 

În august banca centrala a China a anunțat ca este aproape de lansarea propriei monede digitale, mai târziu, în Octombrie președintele Chinei, XI Jinping, s-a exprimat optimistic referitor la tehnologia Blockchain, solicitând un nivel mai mare de cercetare și investiții în aceasta. Participanții pieței au recepționat acest mesaj ca un sem pozitiv pentru Bitcoin, prețul acestuia crescând de la $7393 pâna la $10350 în 2 zile, adică o apreciere de 40%. Oricare nu ar fi iluziile și dorințele participanților pieței, președintele Chinei nu a spus nimic despre Bitcoin, el a vorbit despre tehnologie. Logic ca peste o luna prețul a atins nivele și mai joase decât pâna la discursul președintelui, continuând și mai jos pâna la $6550 pentru o moneda.

Ce s-a schimbat?

Prețul crypto monedelor este foarte volatil și rare ori justificat fundamental. Nacatînd la aceasta cauzele pentru creștere în viitor rămân solide. Punctele tari sunt:

·      Eforturile pentru aprobarea ETF pe Bitcoin rămân mari, deoarece gemenii Winklevoss și-au confirmat angajamentul față de aprobarea sa și văd că Bitcoin poate depăși capitalizarea pieței de aur la peste 7 trilioane USD.

·      Fidelity, unul dintre cel mai mare asset manager din lume, care are 2.46 trilioane de dolari în gestiune, a lansat serviciul de custodie Crypto în martie, care ar rezolva una dintre cele mai proeminente probleme ale investitorilor instituționali să intre în această piața.

·    Grupul CME va lansa opțiuni Bitcoin în prima jumătate al anului 2020.

·      Ultimele creșteri sunt conectate cu halving, un eveniment în care remunerarea pentru mining este redusa la jumătate, adica oferta monetară va fi redusa în jumătate, cea ce scade presiunea asupra prețului. Următorul halving va avea loc în mai 2020.

·      Square’s Cash App, un serviciu de plată mobilă permițându-le utilizatorilor să își transfere banii între ei folosind o aplicație, cu un număr înregistrat de 7 milioane de utilizatori activi este acum unul dintre retailurile primare din SUA, care reprezintă 150 de milioane de dolari din achizițiile de bitcoin în Q3 2019 sau 8,6% din totalul bitcoin extras în acea perioadă.

 

Punctele slabe:

·     Scadera în inflația bitcoin de la 3,7% la 1,8% în șase luni nu va avea efectul de șoc, iar bitcoin are nevoie de catalizatori macro mai mari decât o reducere marginală cu 1.9%. În orice caz, acest punct va fi eliminat deoarece este prognozat că începând cu a doua jumătate al anului 2020 Grayscale și Square vor achiziționa, în medie, majoritatea noilor emisiuni de rețea în fiecare zi.

Ținând cont că adopția este în creștere, din ce în ce mai multa atenție este acordata crypto monedelor și tehnologiei, toți factorii ne spun că ne apropriem de punctul unde piața va începe să crească, cu o baza fundamentala puternica, dar încă nu este clar.

Cele mai citite

NAMI Beach Club & More – o experiență exclusivă de vară, oferită de Radisson Blu Hotel Bucharest, în inima orașului – se va deschide...

Legendara piscină de la Radisson Blu Hotel Bucharest devine NAMI Beach Club & More, o nouă destinație de vară, care urmează să își deschidă...

Marmaris, Izmir sau Antalya: tu unde mergi vara aceasta?

Vrei să mergi vara aceasta în Turcia? Poate fi destinația ideală pentru o vacanță de poveste.  Vei putea face sporturi nautice, te vei relaxa la...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă