5.2 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăEconomiePiaţa chineză se deschide pentru exporturile românești

Piaţa chineză se deschide pentru exporturile românești

Decizia istorică de a deschide piaţa chineză pentru importuri, anunţată luni de preşedintele Xi Jimping, l-a găsit pe ministrul pentru Mediul de Afaceri Ştefan-Radu Oprea în China, în plină ofensivă de promovare a firmelor şi produselor româneşti. La China International Import Expo, primul târg internațional destinat exclusiv importurilor pentru piața chineză, ministrul Oprea s-a întâlnit cu doamna Shang Yu Ying, președinta comitetului municipal pentru comerț în Provincia Shanghai. Cele două oficilităţi au discutat, în termeni foarte concreţi, despre modalitățile de promovare a companiilor românești pe piața din Shanghai, cel mai puternic centru economic și financiar al Chinei, cu un PIB anual de circa 446 de miliarde de dolari.

 

De asemenea, în cadrul Forumului de Afaceri Liaoning – Europa Centrală și de Est, Ștefan-Radu Oprea a ținut un discurs de prezentare a României ca destinație de investiții. Provincia Liaoning din nord-estul Chinei are un PIB anual de peste 350 de miliarde de dolari.

 

Ministrul Ștefan Radu Oprea a avut întrevederi și cu reprezentanți ai districtului Fengxian din provincia Shanghai. Discuţiile s-au axat pe identificarea produselor agroalimentare din România, precum miere și floarea soarelui, care sunt căutate pe piaţa din regiune.

 

“Chinezii sunt foarte pragmatici, prin urmare discuţiile au fost concrete şi foarte la obiect: ce ne interesează pe noi, ce aveţi voi de oferit.”, a punctat ministrul.

 

Tot astăzi, delegația română a vizitat standurile firmelor românești prezente la târg: Ivatherm, Farmec/Gerovital, Borsec, Budureasca, Lesaffre/Secretul Bunicii.

Cele mai citite

Rusia cere Germaniei să recunoască drept genocid asediul Leningradului

Rusia a transmis Germaniei o "notă" în care cere ca asediul asupra orașului Leningrad, din timpul celui de-al doilea Război Mondial, să fie recunoscut...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă