Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Piața auto din România, creștere spectaculară de 66,4%

Înmatriculările de autoturisme noi în Europa au crescut de două ori mai rapid în luna ianuarie 2018 decât pe ansamblul anului 2017, cel mai puternic ritm de creştere fiind înregistrat în România, a anunţat joi Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Actualizat: 15.02.2018 - 10:52

Un număr de 1,286 milioane de autoturisme au fost înmatriculate în prima lună a acestui an în Uniunea Europeană şi ţările EFTA, în creştere cu 6,8% faţă de 1,20 milioane unităţi în luna ianuarie 2017. Comparativ, pe ansamblul anului 2017 vânzările de autoturisme noi în Europa au înregistrat o creştere de 3,3% până la 15,6 milioane unităţi.

De departe, cel mai puternic ritm de creştere anuală a înmatriculărilor de autoturisme noi în ianuarie a fost înregistrat în România, 66,4%, în condiţiile în care au fost înmatriculate 11.744 de autoturisme noi.

Aproape toate marile pieţe auto din UE au înregistrat performanţe solide în luna ianuarie, exceptând Marea Britanie unde înmatriculările au scăzut pentru a 10-a lună consecutiv. Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în Spania (creştere de 20,3%) şi Germania (11,6%), urmate de Italia (3,4%) şi Franţa (2,5%).

"Ianuarie este de obicei o lună bună, deoarece oamenii decid să cumpere după ce au amânat achiziţiile la finele anului trecut", a declarat un purtător de cuvânt de la ACEA, adăugând că numărul de zile lucrătoare a fost identic cu cel din luna ianuarie 2017.

În rândul constructorilor, vânzările grupului francez PSA, care anul trecut a preluat mărcile Opel-Vauxhall, au crescut cu 73% până la 211.097 vehicule. Rivalul Renault a profitat din plin de dinamica pozitivă a pieţei, înmatriculările sale înregistrând în prima lună a anului o creştere de 9,5% până la 116.559 unităţi. În ceea ce priveşte marca low-cost Dacia, înmatriculările au crescut cu 17,2% până la 38.906 unităţi.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană, potrivit AGERPRES.

Comentarii