30.4 C
București
joi, 16 septembrie 2021

Piața asigurărilor auto este derutată de știri false, avertizează firmele de asigurări

În spațiul public din România a apărut o noua serie de informații false despre piața de asigurări RCA, avertizează un comunicat transmis, marți, de Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR).

„Materialul menționat afirma, în mod fals, că, în România, într-un trimestru, s-au înregistrat reclamații pe piața RCA cât în 22 de ani în Germania. Realitatea este că, în Germania, petițiile cu o valoare maximă de 10.000 euro formulate de către persoane fizice intră în competența unei instituții numite Versicherungsombudsman și nu a BAFIN (echivalentul ASF din România). Drept urmare, aceste reclamații nu ajung la BAFIN”, precizează comunicatul UNSAR.

„Conform ultimului raport publicat de Versicherungsombudsman, în anul 2018 au fost înregistrate 18.956 de petiții, din care 14.147 au fost admise, iar în anul 2019 au fost înregistrate 17.528 de petiții, dintre care 13.006 au fost admise. Putem observa, așadar, că numărul petițiilor din Germania este cu mult mai mare față de cifrele vehiculate, motiv pentru care afirmația ca în România, într-un trimestru, s-au inregistrat reclamații cât în 22 de ani în Germania, este una complet falsă”, subliniază UNSAR.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă